Yaya Touré je so City na nože, dostal čas vychladnúť

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 15:39 • 2 min
Yaya Touré je so City na nože, dostal čas vychladnúť

MANCHESTER - Medializovaná nevraživosť medzi Manchestrom City a Yayom Tourém sa ešte prehĺbila po smrti brata futbalistu z Pobrežia Slonoviny Ibrahima. Úradujúci anglický šampión preto ponúkol svojmu hráčovi tri týždne pokoja, potom za začnú "krízové rokovania", tvrdí web goal.com.

slovakia

left justify in out

Touré patril ku kľúčovým faktorom úspešnej sezóny "The Citizens" na domácej scéne, ale krátko po zisku titulu vyrobil kauzu z navonok banálnej skutočnosti, že mu klub zabudol zablahoželať k 31. narodeninám, ktoré oslávil 13. mája. "Je taký naštvaný, že premýšľa o odchode. Udialo sa však viacero vecí, ktoré ho poriadne rozrušili. City sa k nemu správali neúctivo a naozaj ho to ranilo," uviedol vtedy agent afrického záložníka Dmitrij Seľuk. 

 

Ďalší klin do vzťahu klub - hráč vrazila smrť Ibrahima. Najmladší z bratskej trojice prehral minulý týždeň boj s rakovinou a Yaya vyhlásil, že klub mu bránil tráviť so smrteľne chorým súrodencom viac času. 

 

"Po konci sezóny som chcel byť štyri - päť dní s bratom pred tým, ako odletím na prípravu s reprezentáciou. Namiesto toho som musel ísť oslavovať titul do Abú Zabí, zatiaľ čo môj brat ležal na smrteľnej posteli. Našťastie bol pri ňom Kolo. Vyčítal som si, že som sa klubu nevzoprel. Vedeli, čo prežívam. Z toho vyplynuli aj moje zranenia v závere sezóny. Hlavou som bol niekde úplne inde, strácal som kontrolu nad telom. Uplynulé štyri mesiace boli azda najťažšie v mojom živote," uviedol pre France Football stredopoliar, ktorý len vlani v apríli podpísal so City zmluvu na štyri roky. V 49 stretnutiach uplynulej sezóny vo všetkých súťažiach nastrieľal úctyhodných 24 gólov. 

 

Yaya a Kolo pokračovali na majstrovstvách sveta aj po správe o úmrtí brata, ale Pobrežie Slonoviny neprekročilo prah základnej skupiny, pretože v záverečnom zápase podľahlo Grécku 1:2 gólom z penalty v nadstavenom čase. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies