Yasiin Bey oznámil koniec filmovej aj hudobnej kariéry

NETKY.SK • 15 Október 2016, 13:24 • 2 min
Yasiin Bey oznámil koniec filmovej aj hudobnej kariéry

USA - Americký rapper a herec Yasiin Bey, v minulosti známy ako Mos Def, oficiálne ohlásil koniec svojej hudobnej a filmovej kariéry.

slovakia

left justify in out

Urobil tak prostredníctvom sociálnej siete Facebook, kde streamoval svoje oznámenie. „S kariérou tento rok naozaj končím,“ uviedol a dodal, že má pritom ešte na pláne nejaké projekty. „Mám jeden, dva filmy, ku ktorým som sa zaviazal ešte predtým, než som oznámil koniec kariéry. Okrem toho sa budem venovať iným veciam, ale stále budem kreatívny. Viete, určite to bude móda, textil a jednoducho umenie,“ dodal 42-ročný rodák z New Yorku. Okrem toho ponúkol rapperovi Jay Z nový exkluzívny materiál pre jeho streamovaciu službu Tidal. Bey svoj plán skončiť naznačil už v januári.


Yasiin Bey, vlastným menom Dante Terrell Smith, pochádza z New Yorku a na hudobnej scéne sa pohybuje od roku 1996, pričom spočiatku používal umelecké meno Mos Def. Debutoval o dva roky neskôr spoločným albumom s Talibom Kwelim s názvom Mos Def & Talib Kweli are Black Star. Svoju prvú sólovku Black On Both Sides vydal o rok neskôr, po nej nasledovali nahrávky The New Danger (2004), True Magic (2006) a The Ecstatic (2009). Tento rok plánuje vydať nový album, ktorý označil ako svoj posledný. Okrem hudby sa venuje aj herectvu, pričom účinkoval napríklad v snímkach Ples príšer (2001), Lúpež po taliansky (2003), Stopárov sprievodca po Galaxii (2005) alebo Cadillac Records (2008). Pseudonym Yasiin Bey používa od roku 2012.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies