Yahoo prevezme BrightRoll za 640 miliónov USD

NETKY.SK • 12 November 2014, 18:11 • 2 min
Yahoo prevezme BrightRoll za 640 miliónov USD

SUNNYVALE - Spoločnosť Yahoo! Inc. sa rozhodla kúpiť reklamnú službu BrightRoll Inc. približne za 640 miliónov USD (513,36 milióna eur). Informovala o tom agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

BrightRoll je ziskový, jeho tržby by v tomto roku mali presiahnuť 100 miliónov USD. Yahoo očakáva, že akvizícia posilní jeho pozíciu na trhu digitálnej reklamy, na ktorom má podľa odhadov podiel len 2,4 % a výrazne tak zaostáva za spoločnosťami Google a Facebook. 
     

Trh digitálnych reklám sa prudko rozvíja. Napríklad internetové video reklamy by len v USA mohli v tomto roku priniesť medziročný vzostup tržieb až o 56 % na 5,96 miliardy USD. 
     

BrightRoll je na tomto trhu veľkým hráčom a medzi jeho klientov patrí 87 spomedzi stovky najsilnejších značiek a agentúr. Spoločnosť sa špecializuje na tzv. programovateľnú reklamu, ktorá pomáha zautomatizovať kúpu reklamného priestoru. Podľa odhadov sa trh programovateľnej reklamy v USA má do roku 2016 rozrásť z tohtoročných 710 miliónov USD na 3,84 miliardy USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies