Yahoo kúpi Tumblr za viac ako miliardu

NETKY.SK • 20 Máj 2013, 09:03 • 2 min
Yahoo kúpi Tumblr za viac ako miliardu

NEW YORK - Americký internetový vyhľadávač Yahoo schválil kúpu malej sociálnej siete Tumblr za viac ako 1 miliardu USD. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa amerických novín Wall Street Journal predstavenstvo Yahoo jednomyseľne schválilo dohodu o kúpe blogerskej siete za 1,1 miliardy USD (854,77 milióna eur). Rokovania medzi vedením oboch spoločností prebiehali celý minulý týždeň a viaceré americké zdroje tvrdia, že dospeli k záveru.

Yahoo verí, že mu akvizícia siete blogerov Tumblr pomôže znova prilákať mladú generáciu, a to najmä vo veku 18 - 24 rokov. Okrem toho vďaka nej získa rýchlo sa rozrastajúcu sociálnu sieť.

Tumblr založil v roku 2007 podnikateľ David Karp a umožňuje užívateľom, aby písali blogy a zdieľali obrázky a obsah videonahrávok. Sieť momentálne využíva viac ako 100 miliónov blogerov a je veľmi populárna medzi dospievajúcou mládežou a vysokoškolákmi. Priemerný vek jej užívateľov je nižší ako 25 rokov.

Výsledná cena predstavuje "veľkú prémiu" pre Tumblr, ktorej trhová hodnota sa pohybuje okolo hranice 800 miliónov USD. Podľa amerických médií o blogerskú sieť mali záujem aj Facebook a Microsoft, ale Yahoo ako prvý predložil solídnu ponuku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies