Xindl X vydáva CD a DVD, teší sa na slovenské koncerty

NETKY.SK • 11 November 2014, 14:58 • 2 min
Xindl X vydáva CD a DVD, teší sa na slovenské koncerty

BRATISLAVA - Český hudobník Xindl X vydáva tento týždeň CD a DVD s názvom G2 Acoustic Stage. Záznam nahrali počas spevákovho vystúpenia v rámci rovnomenného projektu TV Óčko. Album obsahuje 14 skladieb, pričom DVD ponúka o štyri piesne viac.

slovakia

left justify in out

"Som rád, že konečne vydávam koncertný záznam, pretože verím, že v koncertnej podobe je naša hudba ešte lepšia než v tej štúdiovej. Dúfam, že energiu, ktorá sa hromadila počas hrania na pódiu, sa podarilo preniesť aj do záznamu. CD vzniklo v rámci série akustických koncertov G2 Acoustic Stage televízie Óčko. Vzhľadom k tomu, že my hráme vždy akusticky, chceli sme tento koncert ozvláštniť ešte niečím iným a tak sme na nahrávanie okrem kapely pozvali aj dychovú sekciu, ktorá nám hosťovala na našom poslednom CD Čecháček Made a spolu s nimi sme naskúšali aj piesne zo starších albumov. Hosťujú tu aj Ewa Farna, slovenská pesničkárka Mirka Miškechová a moja spriaznená kapela The Tap Tap. Koncert mal fantastickú atmosféru a my sa už tešíme, až sa o ňu podelíme aj s vami," predstavil novinku Xindl X. 

 

Spevák a gitarista plánuje v novembri odohrať na Slovensku ešte päť koncertov. Konkrétne vystúpi 14. novembra v Novom Meste nad Váhom, 15. novembra v Trnave, 20. novembra v Banskej Bystrici, 21. novembra v Martine a 27. novembra v Piešťanoch. "Vycestujeme len vo dvojici s naším gitaristom Lukášom Bundilom. Našťastie som si už vyskúšal, že aj s dvoma gitarami sa dá urobiť veľa muziky. I keď na to nebudeme vlastne len dvaja, pretože s nami ako hosť vystúpi naša kamarátka Mirka Miškechová. Je to úplne iná atmosféra ako na veľkých koncertoch s kapelou a všetci sa tešíme, ako si užijeme túto intímnu náladu," uviedol spevák, ktorý nedávno vystúpil v Bratislave v rámci Čecháček Made Tour. Hudobník sa okrem toho zastavil aj v Prahe a Brne. 

 

"Toto turné bolo pre mňa i celú kapelu neuveriteľný zážitok. Naozaj sme nečakali, že všetky koncerty budú vypredané a že nás počas troch vystúpení príde navštíviť viac ako dvetisíc fanúšikov. A akých fanúšikov! Z festivalov sme už zvyknutí, že s nami odspievajú naše single, ale to, že s nami spievali aj ďalšie skladby z nového albumu, nás dostalo. Navyše nás chalani z Universalu prekvapili tým, že nám bez varovania na koncerte v Lucerna Music Bare odovzdali zlatú platňu za album Čecháček Made. To sme tiež vôbec nečakali. Mám obrovskú radosť, že naša nová nahrávka má takéto ohlasy a že ľudí baví aj naživo," vyjadril sa interpret, ktorý by mal na jar začať nahrávať skladby pre muzikál Jakuba Sommera a plánuje tiež turné s kapelou UDG. 

 

Xindl X, občianskym menom Ondřej Ládek, sa narodil 16. augusta 1979. V tvorbe kombinuje hip-hopové frázovanie s folkom, džezom a blues. Debutoval v roku 2008 albumom Návod ke čtení manuálu, za ktorý získal tri nominácie na ceny Anděl a to v kategóriách Pieseň roka (Anděl), Videoklip roka (Anděl) a Najlepší folk a country album. V roku 2010 vydal druhú štúdiovku Praxe relativity, z ktorej pochádzajú single ako Dysgrafik, Láska v housce, Chemie a Nejlepší kuchař. Aj vďaka tejto nahrávke získal tri nominácie na ceny Anděl a to v kategóriách Pieseň roka (Láska v housce), Videoklip roka (Láska v housce) a Spevák roka. Na konte má tiež nahrávky Xpívánky (2011), Láska (2012) a spomínaný album Čecháček Made.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies