Xena sa vracia, reboot seriálu napíše scenárista Javier Grillo-Marxuach

NETKY.SK • 15 December 2015, 13:45 • 2 min
Xena sa vracia, reboot seriálu napíše scenárista Javier Grillo-Marxuach

BRATISLAVA - Reboot obľúbeného seriálu Xena (1995 - 2001) napíše scenárista Javier Grillo-Marxuach, ktorý sa podieľal aj na projektoch ako Nezvestní (2004 - 2010) či Médium (2005 - 2011). Na novinke pracujú aj pôvodní výkonní producenti Rob Tapert a Sam Raimi.

slovakia

left justify in out

Pripravovaný titul má priniesť nový typ hrdinky, ktorá by mala charizmu a šarm pôvodnej predstaviteľky Xeny Lucy Lawless a bystrosť Katniss Everdeen z adaptácie dobrodružnej trilógie Hry o život. Nový seriál sa má na televízne obrazovky dostať budúci rok.


Seriál Xena vznikol ako spinoff série Herkules (1995 - 1999), v ktorej sa bojovníčka Xena objavila po prvý raz. Spolutvorcom Xeny bol spomínaný Rob Tapert, ktorý je od roku 1998 manželom 47-ročnej Lawless. V seriáli si zahrala aj Renée O'Connor, ktorá stvárnila Xeninu spoločníčku Gabriellu. Seriál dva razy nominovali na Primetime Emmy za pôvodnú skladbu. Na túto cenu ho päťkrát nominovali aj za pôvodnú hudbu, pričom v roku 2000 sa skladateľovi Josephovi LoDucovi nomináciu podarilo premeniť na víťazstvo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies