Xavi je už najdekorovanejším futbalistom v Španielsku

NETKY.SK • 31 Máj 2015, 14:38 • 2 min
Xavi je už najdekorovanejším futbalistom v Španielsku

BARCELONA - Hrajúca legenda FC Barcelona Xavi Hernández sa stal najdekorovanejším futbalistom v španielskej klubovej histórii.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročný stredopoliar získal v zostave Kataláncov už 24 veľkých trofejí. Pri nedávnych majstrovských oslavách majstrovského titulu Barcelony sa 23. prvenstvom vyrovnal bývalému hráčovi Realu Madrid Franciscovi Gentovi, v sobotu po víťazstve v Kráľovskom pohári ho už aj predstihol. Xavi má šancu aj na 25. trofej, v sobotu 6. júna hrajú Barcelončania finále Ligy majstrov s Juventusom Turín.
Gento bol dôležitou súčasťou Realu Madrid v rokoch 1953 až 1971. Počas kariéry v bielom balete vyhral dvanásťkrát La Ligu, dvakrát Kráľovský pohár, šesťkrát Európsky pohár majstrov, raz Interkontinentálny pohár i Latinský pohár. Xavi má na svojom tri triumfy v Lige majstrov, dva v európskom superpohári i na majstrovstvách sveta klubov, osem v La lige, tri v Kráľovskom pohári a šesť v španielskom Superpohári. Navyše sa s reprezentáciou stal aj majstrom sveta a dvakrát Európy.


Xavi po skončení sezóny opustí Barcelonu, pred pár dňami oznámil svoj definitívny odchod z Camp Nou. Dlhoročný kapitán Blaugranas bude v novej sezóne hrať za katarský klub Al-Sadd. Xavi Hernández debutoval v A-mužstve Barcelony v auguste 1998 a počas 17 sezón odohral v jej drese 765 súťažných stretnutí, čo je najviac v histórii klubu. Ďalších 133 duelov absolvoval za Španielsko.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies