Xabi Alonso rebeluje, súdom odmietol zaplatiť pokutu

NETKY.SK • 22 Január 2019, 15:23 • 2 min
Xabi Alonso rebeluje, súdom odmietol zaplatiť pokutu

MADRID - Niekdajší španielsky futbalový reprezentant Xabi Alonso na utorňajšom súdnom pojednávaní odmietol uznať vinu za údajné daňové úniky. Tridsaťsedemročný rodák z Tolosy je obvinený z priestupkov voči daňovému poriadku z rokov 2010-2012, kedy štátu neodviedol približne 2 milióny eur.

slovakia

left justify in out

Na súde čelil trestu o dĺžke päť rokov a finančnej pokute vo výške 4 milióny eur. Súdne pojednávanie v Madride však neprinieslo finálny verdikt. Alonso chce totiž za každú cenu dokázať, že je nevinný, aj preto odmietol zaplatiť stanovenú čiastku.

 

"Pokračujem v dokazovaní svojej neviny. Prišiel som sem úplne pokojný, pretože viem, že som nevinný. Ak by som niečo skrýval, bál by som sa, nie je to však môj prípad. Od začiatku so súdmi spolupracujem a mám dôkazy o tom, že som urobil všetko správne. Verím, že spravodlivosť zvíťazí," povedal Alonso španielskym novinárom, ktorí ho zastihli pred budovou súdu v Madride.

V utorok sa pred súd pre daňové úniky postavil aj Xabiho bývalý spoluhráč z Realu Madrid Cristiano Ronaldo. Ten priznal svoju vinu a akceptoval trest, ktorý mu udelil madridský súd. Hviezda Juventusu Turín zaplatí pokutu vo výške 18,6 milióna eur a prijme podmienečný trest na dva roky. Vzhľadom na výšku trestu a povahu priestupku je však vylúčené, že CR7 si odsedí dva roky vo väzení.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies