Xabi Alonso po sezóne ukončí úspešnú hráčsku kariéru

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 12:10 • 2 min
Xabi Alonso po sezóne ukončí úspešnú hráčsku kariéru

Berlín - Španielsky futbalový stredopoliar Xabi Alonso z Bayernu Mníchov oznámil, že po tejto sezóne ukončí aktívnu hráčsku činnosť. Majster sveta z roku 2010 má za sebou skvelú kariéru, ktorú sa rozhodol skončiť vo veku 35 rokov.

slovakia

left justify in out

"Nebolo to ľahké rozhodnutie, ale verím, že práve teraz je správny moment. Výdy som mal v úmysle skončiť radšej skôr, ako by už bolo neskoro. Stále sa cítim dobre, ale myslím si, že toto je vhodný čas," citoval bývalého 114-násobného reprezentanta "La Furia Roja" klubový web Bavorov.

 

"Chcem ukončiť kariéru na vrchole a Bayern mi to ponúka. Som hrdý a šťastný, že som súčasťou jeho rodiny," dodal bývalý hráč FC Liverpool a Realu Madrid, ktorý prišiel do Mníchova v roku 2014. S "The Reds" vyhral Ligu majstrov (2005), európsky Superpohár aj anglický FA Cup. S "bielym baletom" opäť ovládol Ligu majstrov (2014), La Ligu (2012) a dvakrát Copa del Rey. S Bayernom dvakrát získal majstrovský titul a raz Nemecký pohár a Superpohár. Okrem titulu majstra sveta má na konte so Španielskom aj dva triumfy na EURO (2008 a 2012).

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies