Wüstenrot popiera neoficiálne správy, spoločnosť nie je na predaj

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 15:02 • 2 min
Wüstenrot popiera neoficiálne správy, spoločnosť nie je na predaj

BRATISLAVA - Spoločnosti zo skupiny Wüstenrot, ktoré pôsobia na slovenskom trhu, teda Wüstenrot stavebná sporiteľňa a Wüstenrot poisťovňa, nie sú na predaj.

slovakia

left justify in out

Obe spoločnosti poskytujú a budú poskytovať klientom na Slovensku finančné služby v plnom rozsahu, tak ako doteraz. Materskú spoločnosť podľa vyjadrení Wüstenrotu oslovila zahraničná centrála inej poisťovacej skupiny s návrhom na kúpu spoločností. Rakúsky Wüstenrot ponuku neakceptoval.


Týždenník Trend priniesol informáciu, že Wüstenrot je na Slovensku na predaj a že vážnym záujemcom o poisťovaciu časť je Aegon. “Vzhľadom na neoficiálne správy, ktoré sa objavili v médiách, chcem uistiť klientov, obchodných partnerov, spolupracovníkov, ako aj širokú verejnosť, že Wüstenrot nehľadal kupca svojich aktív na Slovensku a nie je na predaj,“ povedal Jozef Adamkov, predseda predstavenstva Wüstenrot poisťovne a Wüstenrot stavebnej sporiteľne.


Wüstenrot poisťovňa dosiahla v minulom roku zisk pred zdanením vo výške 5,45 mil. eur, čo znamená 50-percentný nárast oproti roku 2014. Wüstenrot stavebná sporiteľňa vykázala zisk pred zdanením na úrovni 2,11 mil. eur. To predstavuje medziročný nárast zisku takmer o tretinu. Rovnako pozitívne sa vyvíjali podľa Adamkova aj obchodné výsledky obidvoch spoločností.


Wüstenrot je finančná skupina založená v Nemecku a Rakúsku. Na slovenskom trhu sa etablovala najskôr v oblasti stavebného sporenia a následne aj v oblasti poistenia. Wüstenrot stavebná sporiteľňa pôsobí na Slovensku od júna 1993, odvtedy prešla čiastočnou zmenou akcionárskej štruktúry a obchodného mena. Wüstenrot poisťovňa vznikla v roku 1998, najskôr ako životná poisťovňa, neskôr vstúpila aj na trh neživotného poistenia. Od roku 2004 vlastní univerzálnu licenciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona