Wüstenrot poisťovňa za polrok s poistným 30,4 mil. eur

NETKY.SK • 28 Júl 2013, 10:19 • 2 min
Wüstenrot poisťovňa za polrok s poistným 30,4 mil. eur

BRATISLAVA - Wüstenrot poisťovňa zaznamenala medziročne vyššie predpísané poistné, ako aj novú produkciu.

slovakia

left justify in out

Wüstenrot poisťovňa evidovala v prvom polroku tohto roka predpísané poistné 30,4 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to viac ako štvorpercentné zvýšenie. Predpis v životnom poistení narástol takmer o 15 % na 18,59 mil. eur, v neživotnom poistení to bolo zníženie o 8,7 % na 11,84 mil. eur. Motorom nárastu predpísaného poistného v životnom poistení je naďalej podľa vyjadrení spoločnosti investičné životné poistenie.

Nová produkcia podľa firmy výrazne prekonala minuloročné výsledky v oboch oblastiach poistenia, pričom v životnom poistení vzrástla takmer o 33 % a v neživotnom poistení o viac ako 18 %. "Rastieme v oblasti novej produkcie aj predpísaného poistného, čo bolo a je naším cieľom pre rok 2013. Darí sa nám to aj vďaka aktualizáciám a inováciám produktov," povedal predseda predstavenstva Wüstenrot poisťovne Jozef Adamkov. 

Wüstenrot životná poisťovňa pôsobila na Slovensku od roku 1998. V roku 2003 sa zlúčila s Univerzálnou bankovou poisťovňou, ktorej kúpou zároveň vstúpila na trh neživotného poistenia. Nová Wüstenrot poisťovňa tak vznikla 1. januára 2004 a má univerzálnu licenciu. Wüstenrot je finančná skupina založená v Nemecku a Rakúsku. Na slovenskom trhu sa finančná skupina Wüstenrot etablovala v roku 1993 v oblasti stavebného sporenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies