Wu-Tang Clan predá špeciálny album prostredníctvom online aukcie

NETKY.SK • 8 Január 2015, 17:02 • 2 min
Wu-Tang Clan predá špeciálny album prostredníctvom online aukcie

USA - Americká hip-hopová skupina Wu-Tang Clan sa rozhodla vydražiť pripravovaný špeciálny album s názvom The Wu - Once Upon A Time In Shaolin, ktorý vyjde iba v jedinej kópii, prostredníctvom internetovej aukčnej spoločnosti Paddle8. V rozhovore pre magazín Forbes to prezradil člen formácie RZA.

slovakia

left justify in out

The Wu - Once Upon A Time In Shaolin bude dvojalbum s 31 skladbami s celkovou dĺžkou 128 minút. O ich produkciu sa postaral predovšetkým Cilvaringz, holandsko-marocký rapper a producent, ktorý je členom kolektívu Wu-Tang Killa Bees. Album bude namiesto klasického obalu umiestnený v ručne tepanej schránke z niklu a striebra, ktorú vyrobil britsko-marocký umelec Yahya. Termín aukcie nie je zatiaľ známy, skupina však plánuje tento mesiac spustiť webstránku s informáciami o albume. Dvadsiateho ôsmeho januára by sa potom mala uskutočniť aj tlačová konferencia o albume. 

 

Wu-Tang Clan vznikol v roku 1992 v New Yorku, pričom jeho základom bola formácia All In Together Now. Tú tvorili bratranci RZA, GZA a Ol' Dirty Bastard, ktorý však v roku 2004 zomrel. V Clane sa k tejto trojici pridali Method Man, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa, Raekwon, Ghostface Killah a Cappadonna. Debutovali v roku 1993 albumom Enter The Wu-Tang (36 Chambers), ktorý je považovaný za jednu z najlepších hip-hopových nahrávok v histórii. Nasledovali štúdiovky Wu-Tang Forever (1997), The W (2000), Iron Flag (2001), 8 Diagrams (2007) a A Better Tomorrow (2013). Všetci členovia okrem toho pôsobia aj ako sóloví interpreti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies