WTA Wuchan: Venuis Williamsová získla titul

NETKY.SK • 3 Október 2015, 12:11 • 2 min
WTA Wuchan: Venuis Williamsová získla titul

WUCHAN - Americká tenistka Venus Williamsová sa stala víťazkou turnaja WTA v čínskom Wuchane (dotácia 2,212.250 dolárov, tvrdý povrch).

slovakia

left justify in out

V sobotňajšom finále dvojhry viedla nad piatou nasadenou Garbine Muguruzovou Blancovou 6:3 a 3:0 v druhom sete, keď jej španielska súperka zápas pre zranenie skrečovala.

 

Venus Williamsová premenila 77. finálovú účasť na hlavnom profesionálnom okruhu na svoj 47. titul. Muguruzovú trápil zranený členok, chcela hrať aj cez bolesť, ale napokon musela vzdať. Odstúpenie oznámila so slzami v očiach. "Ak by si sa cítila zdravotne v poriadku, asi by som nemala veľa šancí na úspech," povedala víťazka Španielke pri preberaní trofeje. "Niekedy sa telo nestihne dať včas dokopy... Je mi to ľúto. Vo Wuchane som zažila úžasný týždeň," dodala 35-ročná Američanka, ktorá dosiahla najcennejší triumf od Dubaja 2010. Na Wuchan bude spomínať iba v najlepšom, vybojovala tu jubilejné 700. víťazstvo v kariére a v semifinále zvládla drámu s Taliankou Robertou Vinciovou, ktorej utiekla z mečbalu.

 

Muguruzová sa zásluhou finálovej účasti vo Wuchane posunie v rebríčku WTA na piate miesto a je tak blízko k zisku miestenky na MS WTA Tour v Singapure. "Je to pre mňa veľmi smutný deň. Je mi veľmi ľúto, že som musela finále skrečovať. Napriek tomu môžem hovoriť o skutočne parádnom týždni vo Wuchane. Chcem zablahoželať Venus k titulu, vždy sa proti nej hrá ťažko. Som si istá, že sa čoskoro opäť spolu stretneme na kurte," citovala Muguruzovú agentúra Reuters.

 

dvojhra - finále:

Venus Williamsová (USA) - Garbine Muguruzová Blancová (5-Šp.) 6:3, 3:0, Muguruzová vzdala

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies