WTA Wu-chan: Schmiedlová otočila zápas s Wozniackou a je v osemfinále

NETKY.SK • 29 September 2015, 10:50 • 2 min
WTA Wu-chan: Schmiedlová otočila zápas s Wozniackou a je v osemfinále

WU-CHAN - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa po úspešnom obrate prebojovala už do osemfinále dvojhry na turnaji WTA v čínskom Wuchane. V druhom kole si poradila so štvrtou nasadenou Dánkou Caroline Wozniackou po vyše trojhodinovej trojsetovej bitke 1:6, 6:4, 7:6 (6). V druhom dejstve prehrávala zverenka trénerka Milana Martinca už 1:4, potom však získala päť gemov v rade.

slovakia

left justify in out

Na začiatku tretieho setu nedokázala Schmiedlová proti bývalej svetovej jednotke, ktorú dvakrát ošetrovali, dvakrát potvrdiť brejk. V dramatickej tajbrejkovej koncovke však napokon slávila úspech. Za stavu 7:6 premenila v poradí tretí mečbal a pripísala si na konto jeden z najcennejších skalpov v doterajšej kariére. V osemfinále ju v stredu čaká štvrťfinalistka US Open Francúzka Kristina Mladenovicová.

 

Schmiedlová mala z triumfu nad Wozniackou obrovskú radosť. "Proti Caroline som odohrala jeden z najlepších zápasov mojej kariéry, ešte nikdy som nezdolala takú dobrú hráčku. Je to pre mňa veľmi emotívne víťazstvo. Bolo to veľmi náročné stretnutie, bojovali sme o každú loptičku. Na začiatku roka som ani nesnívala o tom, že dosiahnem taký vysoký renking a získam dva turnajové tituly. Dúfam, že mi dobrá forma vydrží čo najdlhšie," povedala v prvom interview priamo na kurte slovenská jednotka, ktorá v najnovšom vydaní rebríčka WTA figuruje prvýkrát v kariére v elitnej svetovej tridsiatke. Po turnaji vo Wuchane by sa mala z 29. miesta posunúť ešte vyššie.

 

dvojhra - 2. kolo:

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Caroline Wozniacka (4-Dán.) 1:6, 6:4, 7:6 (6)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies