WTA v Stuttgart: Šarapovová sa zatiaľ zachránila v Top 10

NETKY.SK • 23 Apríl 2014, 12:17 • 2 min
WTA v Stuttgart: Šarapovová sa zatiaľ zachránila v Top 10

STUTTGART - Čerstvo už 27-ročná ruská tenistka Maria Šarapovová si zatiaľ zachránila výskyt v Top 10 svetového rebríčka, v utorok zvládla v 1. kole v Stuttgarte už tradičnú drámu proti českej rovesníčke Lucii Šafářovej.

slovakia

left justify in out

Držiteľka kariérneho Grand Slamu zvíťazila na antuke v Porsche-Arene tesne 7:6 (5), 6:7 (5), 7:6 (2). Bol to prvý trojtajbrejkový súboj na hlavnom profesionálnom okruhu od Madridu 2010, kde ho absolvovali Američanka Serena Williamsová s Ruskou Verou Duševinovou.

 

Šarapovová sa na tomto podujatí usiluje o čistý hetrik, zatiaľ nemá zo žiadneho turnaja tri trofeje. Zároveň potrebuje dosiahnuť aspoň semifinále, ak si chce zachovať príslušnosť k prominentnej desiatke renkingu. Niekdajšia líderka hodnotenia a teraz 9. hráčka počítačového poradia je medzi elitou nepretržite 160 týždňov od 4. apríla 2011. 

 

Zverenkyňa Svena Groenevelda prekonávala nevyspytateľnú ľavorukú Šafářovú 3:23 h, čo je tretí najdlhší tohtoročný zápas. Práve Šarapovová sa podieľala na rekorde tejto sezóny: na vrcholných januárových melbournských Australian Open lámala odpor Talianky Karin Knappovej 3:28 h. V marci v Miami zdolala Šafářovú (26.) za 2:56 h, vlani v troch setoch v rovnakej fáze turnaja v Stuttgarte ako v utorok. Celkovo vedie vo vzájomnej bilancii 4:1, jedinú prehru inkasovala v Madride 2010. 

"Považujem Luciu za výnimočnú hráčku. Už v minulosti mi predostrela veľa výziev a pred dneškom som vopred vedela, že ma nečaká nič jednoduché. Súperka dobre triafala priestory pri čiarach a hrala pestro, bolo ťažké brejknúť ju. Som veľmi šťastná, že som uspela v zápase, v ktorom som bola dva fiftíny od prehry," cituje internetová stránka Tenisovej asociácie žien Šarapovovú, ktorá si v osemfinále zmeria sily s krajankou Anastasiou Pavľučenkovovou. Pri štatistike 1:1 sa jej pokúsi revanšovať za tohtoročnú prehru z parížskej haly. 

 

Šarapovová v treťom sete viedla nad Šafářovou 5:1, mala mečbal pri vlastnom podaní za stavu 5:3 a ďalšie dva - dokonca za sebou - na príjme v desiatom geme, ale aj bola dolu 5:6 s brejkom a 0:30. Odvtedy si pripísala 11 z 13 bodov. V tomto dueli dala 9 es a urobila 3 dvojchyby, zdolaná mala pomer 4:8. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies