WTA v Bukurešť: Kučová do semifinále dvojhry

NETKY.SK • 12 Júl 2014, 10:09 • 2 min
WTA v Bukurešť: Kučová do semifinále dvojhry

BUKUREŠŤ - Slovenská tenistka Kristína Kučová postúpila už do semifinále dvojhry na turnaji WTA International BRD Bucharest Open v rumunskej Bukurešti (dotácia 250 000 USD, antuka).

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročná Bratislavčanka zdolala v piatkovom štvrťfinálovom dueli rovnako nenasadenú 19-ročnú Danku Koviničovú z Čiernej Hory za 128 minút 6:4, 1:6, 6:3. V prvom sete otočila Kučová nepriaznivý stav 1:4 piatimi úspešnými hrami za sebou, druhé dejstvo však jednoznačne patrilo jej protivníčke. Rozhodujúci tretí set režírovala Slovenka, ktorá viedla už 5:1 a podávala. Potom síce nepremenila tri mečbaly a dovolila Koviničovej znížiť na 3:5, napokon však čistou hrou pri svojom servise a premeneným celkovo štvrtým mečbalom doviedla duel do víťazného konca. V rebríčku WTA 166. hráčka "Kika" Kučová už má za semifinálovú účasť v rumunskej metropole istotu prémie 11 300 amerických dolárov a do príslušného rebríčka jej pribudne 110 bodov. 

 

"Myslím si, že to bol veľmi ťažký zápas. Samozrejme, že postup do semifinále ma veľmi potešil. Trochu som využila priaznivý žreb, keďže Koviničová predtým zvíťazila nad nasadenou štvorkou Knappovou z Talianska," zhodnotila pre agentúru SITA Kristína Kučová, ktorá v sobotňajšom semifinále nastúpi proti dvojke "pavúka", skúsenej Talianke Roberte Vinciovej: "Moja sestra Zuzana s ňou prehrala na turnaji WTA v Budapešti z dvoch mečbalov. Proti Vinciovej sa pokúsim uspieť, na semifinálový duel sa teším." 



Výsledok - piatok: 

Dvojhra - štvrťfinále: 
Kristína Kučová (SR) - Danka Koviničová (Č. Hora) 6:4, 1:6, 6:3 za 128 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies