WTA Toronto: Cibulková zdolala v derby Čepelovú, v 2. kole ju čaká Kerberová

NETKY.SK • 6 August 2013, 06:47 • 2 min
WTA Toronto: Cibulková zdolala v derby Čepelovú, v 2. kole ju čaká Kerberová

TORONTO - Slovenská tenistka Dominika Cibulková musela v atraktívnom derby proti Jane Čepelovej na turnaji v kanadskom Toronte o víťazstvo tuho bojovať. V prvom sete prehrávala s kolegyňou z fedcupového tímu 2:5 a 0:30.

slovakia

left justify in out

V druhom dejstve sa poriadne zapotila v koncovke, keď využila až v poradí desiaty mečbal. V 2. kole ju v utorok okolo 19.00 SEČ čaká Nemka Angelique Kerberová. S nasadenou osmičkou má zatiaľ priaznivú bilanciu 3:0, v januári ju zdolala v semifinále turnaja v austrálskom Sydney.

Cibulková označila duel s Čepelovou za náročný. "Toľko mečbalov som ešte nemala. O Janke je známe, že je veľká bojovníčka. Vedela som, že to bude veľmi ťažký zápas. Bolo to špeciálne aj v tom, že sme Slovenky a dobré kamarátky. Dalo sa očakávať, že nedá ani jednu loptičku zadarmo. Všetky tie mečbaly, bolo ich desať… našťastie, uhrala som si to sama. Zápas bol určite aj nervózny, veď sme krajanky," povedala Cibulková pre svoju oficiálnu webovú stránku www.domicibulkova.com. Na margo zápasov s prívlastkom derby uviedla: "Neviem, kto ich má rád. Keď sa opýtam 100 báb, 100 ich povie, že to veľmi nemusia. Je to jednoducho iné. Ale Janka je super baba, veľmi dobre spolu vychádzame."

Cibulková nezachytila úvod stretnutia a Čepelová bola dve loptičky od zisku prvého setu. “Vtedy som veľa kazila, robila som chyby, bola som stuhnutá. Potom som začala hrať lepšie, viac som chodila do kurtu, začala som zrýchľovať. To bola cesta, ktorou som ju zdolala," vysvätila slovenská tenisová jednotka, ktorá sa ešte vrátila k 9 nevyužitým mečbalom na konci druhého dejstva. “Mečbaly som hrala trochu neskúsene. Čakala som, že to Janka pokazí alebo mi to nejako dá. Jej štýlom hry je brať veľa lôpt, aj preto to odvrátila. Pri tom desiatom som si už povedala, že si ho musím sama uhrať a zahrala som výborný return na čiaru. To som mala spraviť pri prvom alebo druhom mečbale,".

Cibulková už myslí na zápas druhého kola proti ôsmej nasadenej Nemke Kerberovej. "Tento rok nemá také dobré výsledky ako minulý, ale je to hráčka top desať, ktorá je nevyspytateľná. Môže zahrať výborný zápas, má rada dlhé výmeny, bude to veľmi ťažké," dodala víťazka turnaja v kalifornskom Stanforde, ktorú po návrate z americkej šnúry čaká doma trofej za tretí turnajový titul. "Pohár mi už poslali domov. Hovorila som organizátorom, nech dajú naň pozor, nech sa nerozbije. Už je doma aj s tým veľkým medveďom, ktorý na mňa tiež čaká," zakončila Cibulková.

Čepelová po prehre s Cibulkovou poznamenala, že o triumfe svetovej dvadsiatky rozhodla väčšia agresivita. "Domča mala prevahu, celý zápas som bola pod tlakom. Snažila som sa vybojovať každú loptu, ale bohužiaľ, vždy po mojom servise ma súperka zatlačila do defenzívy. Domča lepšie zvládla zlomové momenty. Potvrdzuje, že je vo výbornej forme a želám jej, aby sa v Toronte dostala čo najďalej," povedala pre TASR zverenka trénera Martina Zathureckého, ktorá sa do hlavnej súťaže dostala z kvalifikácie.      

dvojhra - 1. kolo:
Dominika CIBULKOVÁ (SR) - Jana ČEPELOVÁ (SR) 7:5, 6:4



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona