WTA Toronto: Cibulková v Toronte proti Američanke Stephensovej

NETKY.SK • 8 August 2015, 14:20 • 2 min
WTA Toronto: Cibulková v Toronte proti Američanke Stephensovej

TORONTO - Američanka Sloane Stephensová vyzve slovenskú tenistku Dominiku Cibulkovú v 1. kole budúcotýždňovej hlavnej súťaže dvojhry na podujatí WTA Premier Rogers Cup v kanadskom Toronte (dotácia 2 513 000 USD, tvrdý povrch).

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom piatkový žreb. Úspešná si v 2. kole zmeria sily s lepšou zo stretnutia Alizé Cornetová (Fr.) - Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-9).

Dvadsaťšesťročná Bratislavčanka Cibulková, po 4-mesačnej zdravotnej výluke z prvej polovice sezóny teraz až 61. v renkingu, ťahá sériu 4 prehier vrátane osemfinálového nezdaru v júnovom anglickom Eastbourne. Dvadsaťdvaročnej grandslamovej semifinalistke Stephensovej (35.) sa nedávna členka Top 10 pokúsi revanšovať za nezdar 2:6, 3:6 z predvlaňajšieho austrálskeho Brisbane.

Jednotkou "pavúka" v Toronte je Američanka Serena Williamsová, dvojkou dodatočne prihlásená a voľnou kartou vyzbrojená Rumunka Simona Halepová, trojkou Češka Petra Kvitová a štvorkou Dánka Caroline Wozniacka. Pre zranenie pravej nohy sa krátko pred žrebom odhlásila Ruska Maria Šarapovová. Šampiónka získa 900 bodov do hodnotenia a šek na 456 000 USD brutto.

Zo Sloveniek sa do dvojkolovej kvalifikácie zapojí Magdaléna Rybáriková nasadená ako druhá. Začne už v sobotu o 16.00 h SELČ proti Portoričanke Mónice Puigovej. Ak uspeje, bude hrať o "main draw" s postupujúcou zo súboja Jaroslava Švedovová (Kaz.) - Tímea Babosová (Maď.-20).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies