WTA Toronto: Cibulková v osemfinále:S Kerberovou treba hrať trpezlivo

NETKY.SK • 7 August 2013, 06:49 • 2 min
WTA Toronto: Cibulková v osemfinále:S Kerberovou treba hrať trpezlivo

TORONTO - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do osemfinále dvojhry na hardovom turnaji WTA v kanadskom Toronte.

slovakia

left justify in out

V druhom kole vyradila ôsmu nasadenú Nemku Angelique Kerberovú za 2:57 h po trojsetovej bitke 6:7 (0), 6:2, 7:5 a upravila vzájomnú bilanciu s touto súperkou už na 4:0. V úvodnom dejstve nevyužila vedenie 4:1 a tri setbaly, v rozhodujúcom dokázala otočiť z 1:4.

Cibulková 19-krát v kariére zdolala hráčku, ktorá je momentálne vo svetovej Top ten. Po zápase priznala, že to bola riadna fuška. "Kerberová dokázala všetko vrátiť na druhú stranu kurtu, je povestná veľmi dobrou defenzívou. Ak chcete proti Angelique uspieť, musíte hrať agresívne, no zároveň trpezlivo. Keď spravíte zopár chýb, začnete trochu pociťovať nervozitu, v zápase je to predsa len iné ako na tréningu. Musíte však stále do toho ísť. Dôležité bolo, že ani za stavu 1:4 som neupustila od svojej hry a chodila som si pre údery. Som šťastná, že som neľahkú koncovku napokon zvládla," povedala slovenská jednotka pre oficiálnu stránku WTA.

V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi Cibulková vo štvrtok proti víťazke súboja medzi Taliankou Robertou Vinciovou a Ruskou Jekaterinou Makarovovou. Zverenka trénera Mateja Liptáka má v Toronte už teraz istú prémiu 23.750 dolárov a 125 bodov do svetového rebríčka WTA. V roku 2008 sa Cibulková na Rogers Cupe, ktorý sa hral vtedy v Montreale, prebojovala až do finále dvojhry. V dueli o titul podľahla Ruske Dinare Safinovej.
      
dvojhra - 2. kolo:
Dominika CIBULKOVÁ (SR) - Angelique Kerberová (8-Nem.) 6:7 (0), 6:2, 7:5



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies