WTA Tokio: Cibulková prehrala vo štvrťfinále dvojhry s Kerberovou

NETKY.SK • 19 September 2014, 11:45 • 2 min
WTA Tokio: Cibulková prehrala vo štvrťfinále dvojhry s Kerberovou

TOKIO - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako šiesta prehrala v piatkovom zápase štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Premier Toray Pan Pacific Open v japonskom Tokiu (dotácia 1 000 000 USD, tvrdý povrch Deco Turf) s nemeckou jednotkou tohto podujatia Angelique Kerberovou za 62 minút hladko 3:6, 0:6.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročná Bratislavčanka síce v úvodnom sete dva razy zmazala manko brejku, ale od stavu 3:3 získala jej favorizovaná súperka deväť gemov v rade. Dvadsaťšesťročná ľavoruká dvojnásobná grandslamová semifinalistka Kerberová, 8. v renkingu, znížila v bilancii zo vzájomných duelov už na 3:4, hoci na začiatku tejto sezóny ešte zaostávala 0:4. Nadviazala na februárový bratislavský fedcupový úspech 6:3, 7:6 (5). 

 

"Škoda toho... V prvom sete som sa cítila dobre, ale spätne je mi jasné, že som niektoré situácie mohla zvládnuť lepšie. Snažila som sa byť agresívna, občas to však nebolo dostatočné. Vopred som vedela, že súperka bude ako stena a ja si to musím uhrať aktívnym prejavom, vstupovať si do dvorca. Bolo mi jasné, že jej potrebujem vnútiť moju hru. Od stavu 3:3 som však pokazila pár dôležitých lôpt a z druhého setu ma mrzia najmä tie úvodné gemy, v ktorých mi trošku utiekla koncentrácia. Potom to už bolo ťažké. Ona ma postupne dostala do kolotoča, keď som si stále uvedomovala, že musím do toho chodiť, ale zároveň mi chýbalo viac odhodlania," povedala Dominika Cibulková pre agentúru SITA. 

 

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková (13.) si odnáša z japonskej metropoly 100 bodov do hodnotenia a prémiu 21 780 amerických dolárov. Budúci týždeň sa predstaví v čínskom Wu-chane. 

 

Finalistka januárových melbournských Australian Open Cibulková dosiahla tento týždeň v Tokiu dva singlové úspechy za sebou premiérovo od júna, takže napriek piatkovému nezdaru má povzbudenie po letnom hernom trápení. 

 

"Postup do štvrťfinále je určite povzbudením po nevydarenom lete. Celkovo vnímam tento týždeň pozitívne, mám za sebou dva veľmi dobré zápasy, tie boli príjemným zážitkom a chcem takto pokračovať. V Ázii mám pred sebou ešte dva turnaje, v sobotu odletím do Wu-chanu," skonštatovala slovenská jednotka. 

 

V piatok ukončila svoju kariéru Cibulkovej premožiteľka z finále AO 2014 Na Li. "Nikdy sa mi nepodarilo zdolať ju, mám s ňou bilanciu 0:7 a už pre mňa zostane neporazenou súperkou, žiaľ... Je to veľká osobnosť tenisu a pre mňa vzor. Budem sa usilovať napodobniť ju. Na Li je veľmi dobrá osoba aj mimo kurtu, určite bude na okruhu chýbať. Dúfam, že bude šťastná v novom živote, ktorý má pred sebou," zaželala rivalke Cibulková. 

 

Kerberová bude v sobotu v semifinále čeliť postupujúcej z neskoršieho piatkového súboja Ana Ivanovičová (Srb.-3) - Lucie Šafářová (ČR-7). 

Dvojhra - štvrťfinále: 
Angelique Kerberová (Nem.-1) - Dominika Cibulková (SR-6) 6:3, 6:0 za 62 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies