WTA Sydney: Cibulková suverénnym spôsobom do 2. kola

NETKY.SK • 9 Január 2017, 08:11 • 2 min
WTA Sydney: Cibulková suverénnym spôsobom do 2. kola

SYDNEY - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v austrálskom Sydney.

slovakia

left justify in out

V úvodnom kole ako nasadená trojka deklasovala Nemku Lauru Siegemundovú za 71 minút 6:2, 6:0. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi proti Kanaďanke Eugenie Bouchardovej, s ktorou má nepriaznivú bilanciu 1:3. Podujatie v Sydney je pre Cibulkovú generálkou na grandslamový Australian Open v Melbourne.

 

Zverenka trénera Mateja Liptáka bola po hladkom triumfe nad Siegemundovou spokojná, veď vlani v čínskom Wu-chane zdolala Nemku až po trojsetovej bitke. "Už počas prípravy som sa na kurte v Sydney cítila veľmi dobre, zápas je však niečo úplne iné ako tréning. Nečakala som, že výsledok bude taký jednoznačný, na jej kvalitné údery som však vždy našla tú správnu odpoveď. Hrala som konštantne, bez výkyvov. Na rozdiel od minulotýždňového duelu proti Alize Cornetovej v Brisbane som dokázala využiť takmer všetky šance a premieňať brejkbaly," povedala Cibulková pre oficiálnu stránku turnaja.

 

Proti Bouchardovej očakáva ťažký zápas. "Genie je veľmi súťaživý typ hráčky. Na 2. kolo je to náročná prekážka, no súperku si človek nevyberie, tak to určil žreb. Budem sa snažiť poučiť z chýb, ktorých som sa dopustila v našich predchádzajúcich vzájomných stretnutiach a podať maximálny výkon. Veľmi sa na zápas teším," dodala slovenská jednotka.

 

dvojhra - 1. kolo:

Dominika CIBULKOVA (3-SR) - Laura Siegemundová (Nem.) 6:2, 6:0

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies