WTA Sydney: Cibulková neobháji finále, v 1. kole prehrala s Kerberovou

NETKY.SK • 6 Január 2014, 07:12 • 2 min
WTA Sydney: Cibulková neobháji finále, v 1. kole prehrala s Kerberovou

SYDNEY - Slovenská tenistka Dominika Cibulková neobháji vlaňajšie finále na turnaji WTA v Sydney.

slovakia

left justify in out

V úvodnom kole prehrala prvýkrát v kariére s Nemkou Angelique Kerberovou za 2:04 h v dvoch setoch 6:7 (5) a 5:7. Nasadená päťka odplatila súperke minuloročnú semifinálovú prehru a upravila vzájomnú bilanciu na 1:4. Zápas mal pikantnú príchuť, obe hráčky by totiž mali byť jednotkami svojich fedcupových tímov vo februárovom dueli 1. kola svetovej skupiny v bratislavskom NTC.

V prvom sete súboja medzi Cibulková a Kerberovou videli diváci v Sydney tenis veľmi dobrej úrovne s množstvom pekných výmen a víťazných úderov. Slovenka bola dvakrát brejk dolu, no vždy dokázala zakontrovať a v tajbrejku viedla 3:0 i 5:3. V koncovke však mala navrch Nemka, ktorá za stavu 6:5 premenila po dvojchybe Slovenky hneď prvý setbal. V druhom dejstve odvrátila Cibulková za stavu 4:5 dva mečbaly, no Kerberová napokon dotiahla zápas do úspešného konca. Za stavu 6:5 premenila tretí mečbal, v 2. kole ju čaká Estónka Kaia Kanepiová. Pre Cibulkovú bol turnaj v Sydney generálkou na úvodný grandslam sezóny Australian Open v Melbourne.
      
Dvojhra - 1. kolo:
Angelique Kerberová (5-Nem.) - Dominika CIBULKOVÁ (SR) 7:6 (5), 7:5



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies