WTA Sydney: Češka Karolína Plíšková s 15 esami vrátane 4 v rade v zlatom geme

NETKY.SK • 14 Január 2015, 10:30 • 2 min
WTA Sydney: Češka Karolína Plíšková s 15 esami vrátane 4 v rade v zlatom geme

SYDNEY - Progres českej tenistky Karolíny Plíškovej po prelomovom vlaňajšku zjavne pokračuje aj v sezóne 2015. Dvadsaťdvaročná rodáčka z Loun v stredu vo štvrťfinále v austrálskom Sydney zdolala Španielku Carlu Suárezovú-Navarrovú 4:6, 6:4, 6:0. Od manka 4:6, 2:3 získala 10 z 11 gemov.

slovakia

left justify in out

Karolína Plíšková nastrieľala 15 es vrátane štyroch v rade, ktorými sa dopodávala k postupu, čo web Tenisovej asociácie žien (WTA) na základe ankety medzi fanúšikmi označil za "zlatý gem". Češka je prvý raz v kariére medzi najlepšími štyrmi na úrovni Premier, dosiaľ nebola ani vo štvrťfinále. Pravda, vlani si pripísala dva tituly s nižšou hodnotou International (Soul, Linz, okrem toho tri finále - Pattaya, Norimberg, Hongkong). 

 

 

Pravoruká z dvojičiek (Kristýna hrá ľavou) triumfovala v roku 2010 v juniorskej súťaži na melbournských Australian Open, teraz na južnej pologuli útočí na Top 20 seniorského hodnotenia. Do vlaňajšieho súťažného ročníka vstupovala na 71. pozícii, aktuálne je na 22. mieste. 

 

"Zlepšila som si pohyb a aj podanie. Celkovo si počínam solídnejšie, môžem konkurovať špičkovým hráčkam," povedala Karolína Plíšková, ktorá minulý rok dala 432 es a skončila druhá v príslušnom poradí za americkou líderkou renkingu Serenou Williamsovou (452). V semifinále v dejisku OH 2000 bude čeliť postupujúcej z duelu Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.) - Angelique Kerberová (Nem.-5). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies