WTA Stuttgart: Šarapovová uzavrela čistý hetrik triumfov

NETKY.SK • 28 Apríl 2014, 10:21 • 2 min
WTA Stuttgart: Šarapovová uzavrela čistý hetrik triumfov

STUTTGART - Ruská tenistka Maria Šarapovová zavŕšila čistý hetrik celkových triumfov na turnaji WTA Premier Porsche Tennis Grand Prix v nemeckom Stuttgarte (dotácia 710 000 USD, antuka v hale).

slovakia

left justify in out

V nedeľňajšom finále dvojhry v Porsche Arene prekonala inú bývalú jednotku svetového rebríčka Anu Ivanovičovú zo Srbska za 124 minút 3:6, 6:4, 6:1. Zverenkyňa Svena Groenevalda pritom mala manko 3:6, 1:3.

 

Zo žiadneho iného podujatia nemá Šarapovová v zbierke viac ako dve trofeje. Od semifinále Roland Garros 2011 má na tomto povrchu proti iným hráčkam ako Američanke Serene Williamsovej štatistiku 45:0. 

 

Šarapovová mala v obojstranne ofenzívne ladenom finálovom dueli pomer "winnerov" a nevynútených chýb 34:24, Ivanovičová 32:23. Ruska premenila 7 z 9 brejkbalov, Srbka len polovicu z desiatich. 

 

Čerstvo už 27-ročná Šarapovová sa raduje zo svojej premiérovej tohtoročnej singlovej trofeje, celkovo si pripísala jubilejný 30. primát. Držiteľka kariérneho Grand Slamu upravila v bilancii proti 26-ročnej Belehradčanke Ivanovičovej (12.) už na 8:2. Nadviazala na úspech 6:4, 6:3, ktorý dosiahla vlani v semifinále v Madride. Nad touto rivalkou triumfovala siedmy raz v rade. Dosiaľ poslednú prehru inkasovala v semifinále parížskeho Roland Garros 2007. 

 

Šarapovová v pondelok zostane na 9. priečke v renkingu. Pred týmto podujatím jej reálne hrozilo, že po 160 týždňoch prvý raz od 4. apríla 2011 nebude v Top 10. 

"Počas prvej polovice stretnutia som si myslela, že dnes to nebude môj deň, ale napokon sa mi nejako podarilo nastoliť ten obrat. Mala som pomerne chabý vstup do sezóny, spolu s mojím tímom som však tvrdo pracovala, aby som sa dostala do stavu, v ktorom znova môžem získavať tituly. Som šťastná, že som prerazila práve v Stuttgarte," cituje Šarapovovú internetová stránka Tenisovej asociácie žien. Ruska si na tomto podujatí pripísala 13. zápasový úspech bez prerušenia. Odnáša si prémiu 96 774 eur a 470 bodov do hodnotenia, Srbke patrí 305 bodov a 51 613 eur. 

 

"Od začiatku to bol veľmi vyrovnaný zápas. Súperka si v druhom sete zjavne začala chodiť pre veľké údery a predviedla niekoľko úžasných zákrokov. Ona je skvelá hráčka a práve takéto veci sa dejú, keď čelíte protivníčkam jej kalibru - treba využívať príležitosti," uznala Ivanovičová, ktorá nepridala svoj tretí tohtoročný titul k Hobartu a Monterrey. S 23 tohtosezónnymi zápasovými úspechmi tesne zaostáva za Slovenkou Dominikou Cibulkovou a Poľkou Agneiszkou Radwanskou (po 24). 

Dvojhra - finále: 
Maria Šarapovová (Rus.-6) - Ana Ivanovičová (Srb.-9) 3:6, 6:4, 6:1 za 124 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona