WTA Stanford: Hantuchová postúpila do 2. kola dvojhry

NETKY.SK • 24 Júl 2013, 08:03 • 2 min
WTA Stanford: Hantuchová postúpila do 2. kola dvojhry

STANFORD - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v kalifornskom Stanforde.

slovakia

left justify in out

Zverenka španielskeho trénera Eduarda Nicolasa si v úvodnom kole poradila s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou v troch setoch 6:2, 4:6, 6:0 a upravila vzájomnú bilanciu s touto súperkou už na 6:0.

Hantuchovej vyšiel začiatok zápasu, úvodné dejstvo získala jasne vo svoj prospech a v druhom si po rýchlom brejku vybudovala náskok 3:1. Wickmayerová potom získala päť gemov v rade, no v treťom sete uštedrila Slovenka súperke "kanára". "Proti Wickmayerovej som odohrala veľmi dobrý zápas, najmä v treťom sete. Hoci som v druhom dejstve stratila päť gemov v rade, nespanikárila som, chodila som si pre údery a aktívna hra mi priniesla úspech," povedala Hantuchová pre oficiálnu stránku WTA.

Víťazka júnového turnaja WTA v Birminghame má proti bývalej svetovej dvanástke zatiaľ stopercentnú bilanciu. "Zápasy proti Wickmayerovej sú pre mňa vždy veľkou výzvou. Je veľmi silná, dobre sa pohybuje po dvorci a do loptičiek udiera s veľkou razanciou. Ak jej navyše vychádza aj podanie, je to proti nej veľmi náročné. Proti Yanine však hrám rada, veľa vzájomných zápasov som vyhrala cez kondičku," dodala Hantuchová. 

O prekvapenie sa postarala v druhom hole Bieloruska Oľga Govorcovová, ktorá ako nenasadená vyradila turnajovú dvojku Samanthu Stosurovú z Austrálie po výhre 6:2, 6:4. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona