WTA Stanford: Cibulková do štvrťfinále dvojhry, Hantuchová neuspela

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 07:53 • 2 min
WTA Stanford: Cibulková do štvrťfinále dvojhry, Hantuchová neuspela

STANFORD - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v kalifornskom Stanforde. V 2. kole si ako nasadená trojka poradila so Švajčiarkou Stefanie Vögeleovou v dvoch setoch 7:5 a 7:6 (5).

slovakia

left justify in out

V dueli o postup do semifinále nastúpi v piatok proti siedmej nasadenej Poľke Urszule Radwaňskej, ktorá v 2. kole zdolala ďalšiu Slovenku Danielu Hantuchovú v dvoch setoch 7:6 (3) a 7:6 (3).

Cibulková nevyužila v prvom ani v druhom dejstve duelu s Vögeleovou náskok 5:2, v koncovke dejstiev však mala vďaka väčšej agresivite navrch. "Očakávala som ťažký zápas, pretože Stefanie má v týchto dňoch naozaj dobrú formu. Predtým som proti nej odohrala iba jediný zápas, aj to takmer pred tromi rokmi na US Open, kde som vyhrala až po trojsetovom boji. Pamätala som si, že Stefanie sa snaží zahrávať loptičky tesne k čiaram. Trochu som si to dnes skomplikovala, v oboch setoch som viedla 5:2 a mohlo to byť jednoznačnejšie v môj prospech. Som však šťastná, že som to napokon v koncovke zvládla a postúpila do štvrťfinále. Bol to pre mňa dobrý test, v rozhodujúcich momentoch som musela predviesť svoj najlepší tenis, aby som zlomila súperkin odpor," povedala Cibulková pre oficiálnu stránku WTA.    

Hantuchová mala v oboch setoch súboja proti Urszule Radwaňskej dvakrát brejk k dobru, Poľka však vždy dokázala bleskovo zakontrovať a v tajbrejkoch vďaka menšiemu počtu nevynútených chýb slávila úspech. V druhej skrátenej hre získala od stavu 0:3 sedem loptičiek v rade a vyrovnala bilanciu s Hantuchovou na 2:2. Aj s Cibulkovou má vo vzájomných dueloch nerozhodné skóre 2:2, na  tvrdých povrchoch v zámorí je to zatiaľ 1:1. Do štvrťfinále postúpili aj Ruska Vera Duševinová po výhre nad Američankou Madison Keysovou 7:6, 6:2, aj nasadená štvorka Jamie Hamptonová, ktorá v americkom súboji zdolala Nicole Gibbsovú 7:5, 6:7, 6:3.

Dvojhra - 2. kolo:
Dominika CIBULKOVÁ (3-SR) - Stefanie Vögeleová (Švajč.) 7:5, 7:6 (5), Urszula Radwaňská (7-Poľ.) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 7:6 (3), 7:6 (3), Vera Duševinová (Rus.) - Madison Keysová (USA) 7:6 (0), 6:2, Jamie Hamptonová (4-USA) - Nicole Gibbsová (USA) 7:5, 6:7 (5), 6:3   

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies