WTA Singapur: Williamsová do semifinále proti Wozniackej

NETKY.SK • 24 Október 2014, 15:57 • 2 min
WTA Singapur: Williamsová do semifinále proti Wozniackej

SINGAPUR - Serena Williamsová (USA-1) - Caroline Wozniacka (Dán.-8) o 8.30 h SELČ a Simona Halepová (Rum.-4) - Agnieszka Radwanská (Poľ.-6) o 12.00 h SELČ, taký bude v sobotu semifinálový program dvojhry na koncosezónnom výberovom šampionáte tenistiek WTA Finals v Singapure (20. - 26. októbra, celková dotácia 6,5 milióna USD, tvrdý povrch v hale v komplexe Singapore Sports Hub).

slovakia

left justify in out

Serena má proti víťazke Bielej skupiny Wozniackej povzbudivé skóre 9:1, v septembrovom finále newyorských grandslamových US Open zdolala túto svoju veľkú kamarátku dvakrát 6:3. Debutantka medzi elitou Halepová stojí s Radwanskou 2:4, ale uspela vo dvoch z ostatných troch duelov. 

Tridsaťtriročná S. Williamsová triumfovala na MS v sezónach 2001 (Mníchov), 2009 (Dauha), 2012 a 2013 (zhodne Istanbul). Štartuje 9. raz a má zápasové skóre 27:6. Dvadsaťštyriročná niekdajšia jednotka počítačového poradia Wozniacka je finalistkou z ročníka 2010, keď sa hralo v katarskej Dauhe. Celkovo hrá na šampionáte štvrtý raz a na zápasy stojí 9:6. Dvadsaťtriročná novicka medzi elitou Halepová už má na konte jeden šampionátový titul: vlani sa presadila na tzv. malých MS Tournament of Champions v bulharskej Sofii. Finalistka parížskeho antukového grandslamového Roland Garros 2014 Halepová je druhou Rumunkou v semifinále po Irine Spirleovej (1997 a 1998). Dvadsaťpäťročná finalistka Wimbledonu 2012 Radwanská bola na MS medzi najlepšími štyrmi aj predvlani v tureckom Istanbule. Štartuje šiesty raz a má štatistiku 6:9. 

O postupe líderky svetového rebríčka S. Williamsovej rozhodol úspech už kvalifikovanej Halepovej v druhom sete piatkového duelu s Anou Ivanovičovou na záver diania v základnej Červenej skupine. Srbka potrebovala na prienik do víkendovej vyraďovacej fázy triumf 2:0 na sety. V otváracom dejstve sa sedmička turnaja zachránila z manka 2:5 na gemy (s dvojitým brejkom), resp. zo setbalu pri vlastnom podaní v neskoršom tajbrejku, ale v druhej časti sa už nevyhla nezdaru - 3:6. Nič jej potom už nebolo platné, že uspela v treťom sete. Výsledok napokon bol 7:6 (7), 3:6, 6:3 za 130 minút. Hrdinka parížskeho antukového Roland Garros 2008 Ivanovičová nazbierala v tejto sezóne 58 zápasových úspechov, čo je najviac zo všetkých hráčok. 

"Bol to veľmi náročný zápas a ona je skvelá hráčka. Bojovala som zo všetkých síl a ten môj obrat v prvom sete bol úžasný. V druhom sete to bola porovnateľná bitka, ale, žiaľ, nedopadla v môj prospech. Teší ma aspoň víťazstvo, keď už z toho nebol postup," uviedla 26-ročná semifinalistka ročníka 2010 z Madridu Ivanovičová ešte na kurte. 

Pre S. Williamsovú bol set na konte Halepovej proti Ivanovičovej už druhou piatkovou dobrou správou "do hotelovej izby". Vyradenie Rusky Marie Šarapovovej totiž Američanke zabezpečilo istotu postu koncoročnej jednotky renkingu. 

Spomenutá Šarapovová dosiahla Pyrrhovo víťazstvo takisto ako Ivanovičová. Dvojka počítačového poradia síce triumfovala nad Radwanskou za 3:10 h 7:5, 6:7 (4), 6:2, ale prišla o šancu prebojovať sa do semifinále (už jej úspech v otváracej časti pritom "postúpil" Wozniacku). Víťazka tohto turnaja spred desiatich rokov z Los Angeles Šarapovová totiž potrebovala triumf 2:0 na sety na to, aby mala nádej pred duelom Dánky s Češkou Petrou Kvitovou.

 

Dvadsaťsedemročná držiteľka kariérneho Grand Slamu Šarapovová mala mimoriadne sľubný náskok 7:5, 5:1. Na príjme potom nevyužila dva jednotlivé mečbaly v siedmej hre a jednu príležitosť v deviatom geme. V neskoršom tajbrejku za to pykala, a hoci si potom zlepšila svoju extrémne pozitívnu bilanciu v trojsetových súbojoch (148:48, v tejto sezóne 20:8), bojovala už len o česť, financie a body do hodnotenia. Ex post sa dá skonštatovať, že Šarapovová nezužitkovala tri mečbaly na postup. 

"V druhom sete som začala hrať netrpezlivo a súperka výborne držala loptičku v hre. V tom spočíva jej sila. Napokon som nepostúpila, ale som hrdá, že som dnes aspoň dosiahla víťazstvo. Je totiž príjemné zakončiť rok úspechom," skonštatovala Šarapovová podľa webu Championat s odvolaním sa na nešpecifikované americké médiá. 

V záverečnom stretnutí v Bielej skupine Wozniacka zvíťazila nad trojkou hierarchie Kvitovou za 70 minút 6:2, 6:3. Na novembrový Newyorský maratón smerujúca Dánka s poľskými koreňmi tým "potiahla" do víkendovej vyraďovacej fázy Radwanskú. Hrdinka edície 2011 z Istanbulu Kvitová mala všetko vo svojich rukách, ale nedosiahla potrebný triumf nad severankou. 

"Chcela som od seba viac - herne aj výsledkovo, nie je to však tragédia. Wozniackej to tam dnes padalo a mne chýbala iskra. Tlačila som na posledné závity. V príprave som sa cítila dobre, ale tu to na mňa doľahlo," citoval web iDnes.cz Kvitovú, ktorá dostala Diamond Aces Award 2014 za najusilovnejšiu pomoc pri propagovaní odvetvia. Teraz ju čaká 8. - 9. novembra pražské finále Fed Cupu proti Nemkám. "Potrebujem pár dní úplného voľna. Azda potom v sebe nájdem dosť energie. Rada by som končila sezónu s pohárom v rukách," priznala dvojnásobná wimbledonská šampiónka. 

"Verím si a spolieham sa na moje schopnosti. Hrám tu dobre a myslím si, že na tomto podujatí môžem zdolať ktorúkoľvek súperku. Zároveň je mi jasné, že ak nezahrám aspoň v blízkosti optima, môžem so všetkými prehrať. Som však naozaj spokojná s tým, ako mi to tento týždeň zatiaľ ide," povedala podľa portálu WTA Wozniacka a k "pomoci" Radwanskej s úsmevom uviedla: "Dúfam, že dodrží slovo a mám u nej kabelku." Radwanská vyhlásila: "Keď sme sa pred mojím zápasom videli, len som hlesla, že ja viem, ja viem. Obe sme poznali situáciu. Pôjdeme nakupovať a to s mojou kreditkou." 

Americká legenda Chris Evertová cez Twitter napísala. "Myslím si, že Radwanská by mala zobrať Wozniacku na večeru a Serena Halepovú tiež." Už predtým uviedla: "Jeden z najbláznivejších dní ženského tenisu." 

Wozniacka pred semifinále uviedla: "Moje skóre proti Serene veru nie je nejaké úžasné. Vyhrala som raz a prehrala deväťkrát či desať. Už som to aj prestala rátať. Je to však nový turnaj, nový týždeň, nová šanca. Ak zahrám napríklad ako dnes, verím, že môžem uspieť." 

V piatkovom zápase štvrťfinálového 1. kola štvorhry viedli Češka Květa Peschkeová a Slovinka Katarina Srebotniková 2:1 na gemy nad Sarou Erraniovou a Robertovou Vinciovou, keď talianske líderky deblového rebríčka po 10 minútach odstúpili pre Erraniovej problémy v oblasti rebier. Podľa publicistky Angelicy Fratiniovej sa jej obnovili pri nočnom záchvate kašľa a odvtedy mala silné bolesti. 

Nenasadené Peschkeová a Srebotniková budú v sobotu približne po 13.30 h SELČ v semifinále hrať s trojkami "pavúka", Zimbabwčankou Carou Blackovou a Indkou Saniou Mirzovou. Semifinálový program o 6.00 h SELČ otvorí stretnutie Alla Kudriavcevová, Anastasia Rodionovová (Rus./Aus.) - Chsieh Su-wej, Šuaj Pcheng (Taiw./Čína-2). 

Výsledky: 

Dvojhra - Červená skupina: 
Ana Ivanovičová (Srb.-7) - Simona Halepová (Rum.-4) 7:6 (7), 3:6, 6:3 za 130 minút 

Konečná tabuľka Červenej skupiny dvojhry: 
1. Halepová 3 2 1 5:2 39:23 4 - postup do semifinále 
2. S. Williamsová 3 2 1 4:2 26:22 4 - postup do semifinále 
3. Ivanovičová 3 2 1 4:3 36:31 4 
4. Bouchardová 3 0 3 0:6 11:36 0 

Legenda: Poradie, meno, zápasy, víťazstvá, prehry, sety, gemy, body. 

Predchádzajúce výsledky: Serena Williamsová (USA-1) - Ana Ivanovičová (Srb.-7) 6:4, 6:4, Simona Halepová (Rum.-4) - Eugenie Bouchardová (Kan.-5) 6:2, 6:3, Simona Halepová (Rum.-4) - Serena Williamsová (USA-1) 6:0, 6:2, Ana Ivanovičová (Srb.-7) - Eugenie Bouchardová (Kan.-5) 6:1, 6:3, Serena Williamsová (USA-1) - Eugenie Bouchardová (Kan.-5) 6:1, 6:1 

Biela skupina: 
Maria Šarapovová (Rus.-2) - Agnieszka Radwanská (Poľ.-6) 7:5, 6:7 (4), 6:2 za 190 minút 
Caroline Wozniacka (Dán.-8) - Petra Kvitová (ČR-3) 6:2, 6:3 za 70 minút 


Konečná tabuľka Bielej skupiny dvojhry: 
1. Wozniacka 3 3 0 6:1 44:28 6 - postup do semifinále 
2. A. Radwanská 3 1 2 3:4 34:37 2 - postup do semifinále 
3. Šarapovová 3 1 2 3:5 39:45 2 
4. Kvitová 3 1 2 2:4 22:29 2 
Legenda: Poradie, meno, zápasy, víťazstvá, prehry, sety, gemy, body. 

Predchádzajúce výsledky: Caroline Wozniacka (Dán.-8) - Maria Šarapovová (Rus.-2) 7:6 (4), 6:7 (5), 6:2, Agnieszka Radwanská (Poľ.-6) - Petra Kvitová (ČR-3) 6:2, 6:3, Petra Kvitová (ČR-3) - Maria Šarapovová (Rus.-2) 6:3, 6:2, Caroline Wozniacka (Dán.-8) - Agnieszka Radwanská (Poľ.-6) 7:5, 6:3 

Štvorhra - 1. kolo (štvrťfinále): 
Květa Peschkeová, Katarina Srebotniková (ČR/Slovin.) - Sara Erraniová, Roberta Vinciová (Tal.-1) 2:1 - skreč, Talianky po 10 minútach odstúpili pre Erraniovej problémy v oblasti rebier 

Sobotňajší program: 
Štvorhra - semifinále: 
Alla Kudriavcevová, Anastasia Rodionovová (Rus./Aus.) - Chsieh Su-wej, Šuaj Pcheng (Taiw./Čína-2) / začiatok o 6.00 h SELČ 
Dvojhra - semifinále: 
Serena Williamsová (USA-1) - Caroline Wozniacka (Dán.-8) / začiatok o 8.30 h SELČ 
Simona Halepová (Rum.-4) - Agnieszka Radwanská (Poľ.-6) / začiatok o 12.00 h SELČ 
Štvorhra - semifinále: 
Květa Peschkeová, Katarina Srebotniková (ČR/Slovin.) - Cara Blacková, Sania Mirzová (Zimb./India-3) / začiatok približne po 13.30 h SELČ



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies