WTA Singapur: Ruska Kuznecovová zdolala Plíškovú a je blízko k postupu do semifinále

NETKY.SK • 26 Október 2016, 18:00 • 2 min
WTA Singapur: Ruska Kuznecovová zdolala Plíškovú a je blízko k postupu do semifinále

SINGAPUR - Ruská tenistka Svetlana Kuznecovová uspela aj v druhom zápase na MS WTA Tour v Singapure. V bielej skupine si ako nasadená osmička poradila s turnajovou štvorkou Češkou Karolínou Plíškovou po trojsetovom boji 3:6, 6:2, 7:6 (6) a je blízko k postupu do semifinále. V druhom stredajšom stretnutí nastúpila obhajkyňa titulu Poľka Agnieszka Radwaňská proti Španielke Garbine Muguruzovej Blancovej.

slovakia

left justify in out

Plíškovej vyšiel úvod stretnutia proti Kuznecovovej, keď vo štvrtom geme prelomila podanie Rusky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 4:1. Kuznecovová následne znížila na 3:4, ale záver setu patril Plíškovej. Hneď na začiatku druhého dejstva Češka Kuznecovovú opäť brejkla.

 

Víťazka minulotýždňového turnsja o Kremeľský pohár v Moskve sa však rýchlo otriasla, získala štyri gemy v rade a vynútila si tretí set. V ňom odskočila Plíškovej na 4:1 a za stavu 5:3 išla podávať na víťazstvo. Finalistka US Open síce otočila na 6:5, no Kuznecovová si vynútila tajbrejk, v ktorom slávila úspech. Za stavu 7:6 premenila po víťaznom bekhende po čiare v poradí štvrtý mečbal.

 

Kuznecovová sa do Singapuru kvalifikovala ako posledná, teraz má šancu stať sa prvou semifinalistkou. "Nechcela som sklamať môjho trénera a singapurských fanúšikov, ktorí mi dnes veľmi pomohli. Bojovala som o každú loptičku a vyplatilo sa. V uplynulých rokoch to v mojej hre dosť škrípalo, v tejto sezóne mám však z tenisu opäť veľkú radosť a premietlo sa to aj do výsledkov. Veľmi si vážim, že môžem hrať na tomto turnaji v konkurencii ôsmich najlepších hráčok sveta," povedala "Sveta" v prvom interview priamo na kurte.

 

biela skupina:

 

Agnieszka Radwaňská (2-Poľ) - Garbine Muguruzová Blancová (5-Šp.) 7:6 (1), 6:3, Svetlana Kuznecovová (8-Rus.) - Karolína Plíšková (4-ČR) 3:6, 6:2, 7:6 (6)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona