WTA Singapur: O tri miestenky bojuje sedem hráčok, Cibulková je zatiaľ siedma

NETKY.SK • 6 Október 2016, 13:03 • 2 min
WTA Singapur: O tri miestenky bojuje sedem hráčok, Cibulková je zatiaľ siedma

PEKING - Boj o tenisový šampionát WTA Tour v Singapure vrcholí. Na zostávajúce tri miestenky je sedem kandidátok vrátane Slovenky Dominiky Cibulkovej, ktorá je v hodnotení Champions Race zatiaľ na siedmej postupovej priečke so ziskom 3445 bodov.

slovakia

left justify in out

Po turnaji v Pekingu ju v prípade štvrťfinálového víťazstva nad Češkou Petrou Kvitovou môže predstihnúť Američanka Madison Keysová, v prípade postupu do finále i Britka Johanna Kontová.

Kvitovú by katapultoval medzi postupovú osmičku zisk titulu v čínskej metropole, prehra s Keysovou by jej definitívne zahatala cestu na Masters.

 

Najlepšiu pozíciu má momentálne šiesta Španielka Garbine Muguruzová Blancová, šampiónka Roland Garros však v najbližších dvoch týždňoch nie je prihlásená už na žiaden turnaj a nemôže tak zveľadiť svoj bodový zisk. Šancu na Singapur ešte živia aj Španielka Carla Suarezová Navarrová a Ruska Svetlana Kuznecovová.

 

Cibulková by rovnako ako Kontová, Kvitová a Kuznecovová mala absolvovať ešte jedno podujatie - turnaj o Kremeľský pohár v Moskve. Suarezová Navarrová je ako jediná prihlásená na dva turnaje, štartovať by mala v Moskve aj v rakúskom Linzi. Istú účasť v Singapure už majú Nemka Angelique Kerberová, Američanka Serena Williamsová, Rumunka Simona Halepová, Poľka Agnieszka Radwaňská a Češka Karolína Plíšková.

 

Priebežné poradie v rebríčku Champions Race po osemfinále turnaja WTA v Pekingu:

 

6. Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.) 3678

7. Dominika CIBULKOVÁ (SR) 3445

8. Madison Keysová (USA) 3352

---------------------------------

9. Carla Suarezová Navarrová (Šp.) 3062

10. Johanna Kontová (V. Brit.) 3020

11. Svetlana Kuznecovová (Rus.) 3000

12. Petra Kvitová (ČR) 2770

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona