WTA Singapur: Hingisová a Mirzová o titul proti Španielkam

NETKY.SK • 31 Október 2015, 15:23 • 2 min
WTA Singapur: Hingisová a Mirzová o titul proti Španielkam

SINGAPUR - Španielske tenistky Garbine Muguruzová-Blancová a Carla Suárezová-Navarrová nasadené ako ôsme zvíťazili nad českými sedmičkami podujatia Andreou Hlaváčkovou a Luciou Hradeckou za 78 minút 7:6 (6), 6:0 v druhom stretnutí sobotňajšieho semifinále štvorhry na koncosezónnom výberovom šampionáte BNP Paribas WTA Finals presented by SC Global v Singapure (25. októbra - 1. novembra, celková dotácia 7 miliónov USD, tvrdý povrch v hale Singapore Indoor Stadium v komplexe Sports Hub).

slovakia

left justify in out

O titul budú v nedeľu o 8.30 h SEČ bojovať s už istými koncoročnými jednotkami deblového renkingu Martinou Hingisovou a Saniou Mirzovou. Švajčiarka a Indka v semifinále triumfovali za 83 minút 6:4, 6:2 nad Taiwančankami Čchan Chao-čching a Čchan Jüng-ťan nasadenými ako tretími.

Pred víkendovou vyraďovacou fázou vopred bolo jasné, že vo finále štvorhry bude jeden pár, ktorý sa pôvodne ani nekvalifikoval na "Masters". Muguruzová-Blancová a Suárezová-Navarrová nahradili Austrálčanku Casey Dellacquovú a kazašskú reprezentantku Jaroslavu Švedovovú, ovládli Bielu skupinu a presadili sa aj v semifinále. Hlaváčková a Hradecká zastúpili Rusky Jekaterinu Makarovovú a Jelenu Vesninovú. Muguruzová-Blancová predtým v sobotu prehrala v semifinále dvojhry s Poľkou Agnieszkou Radwanskou 7:6 (5), 3:6, 5:7, teraz sa dočkala aspoň čiastočnej útechy.

Víťazky Červenej skupiny Hingisová a Mirzová zatiaľ prechádzajú turnajom bez odovzdania čo i len setu. V sobotu dosiahli svoj 21. spoločný úspech v rade. Práve od Taiwančaniek inkasovali zatiaľ poslednú prehru v auguste v Cincinnati, medzičasom sa im už štyrikrát revanšovali.

Štvorhra - semifinále:
Garbine Muguruzová-Blancová, Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-8) - Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká (ČR-7) 7:6 (6), 6:0 za 78 minút
Martina Hingisová, Sania Mirzová (Švaj./India-1) - Čchan Chao-čching, Čchan Jüng-ťan (Taiw.-3) 6:4, 6:2 za 83 minút

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies