WTA: Serena Williamsová má ôsmy titul z Miami

NETKY.SK • 5 Apríl 2015, 08:57 • 2 min
WTA: Serena Williamsová má ôsmy titul z Miami

MIAMI - Víťazkou dvojhry na tenisovom turnaji WTA Premier Mandatory Miami Open v americkom Miami na Floride (tvrdý povrch Laykold, dotácia 5 381 235 USD) sa stala Američanka Serena Williamsová.

slovakia

left justify in out

Svetová jednotka a najvyššie nasadená hráčka zdolala v sobotňajšom finále dvanástku žrebu Španielku Carlu Suárezovú-Navarrovú za 56 minút hladko 6:2, 6:0. Víťazka zahrala sedem es, využila päť z deviatich brejkových príležitostí, pričom svoje podanie nepustila ani raz. Od stavu 2:2 v prvom sete 33-ročná Američanka absolútne dominovala a šnúrou 10 gemov ovládla finále.


Serena Williamsová si v desiatom miamskom finále pripísala ôsmy titul. Prvýkrát sa v domácej lokalite Key Biscayne na Floride tešila už v roku 2002, ešte o tri roky skôr prvýkrát neuspela vo finále. Teraz dovŕšila víťazný hetrik z rokov 2013, 2014 a 2015. Druhou historicky najúspešnejšou ženou v Miami je nemecká legenda Steffi Grafová s 5 prvenstvami.


Serena Williamsová získala 66. turnajový titul v kariére a druhý v tomto roku po Australian Open. Kariérny pomer víťazných a prehraných zápasov na hlavnom ženskom okruhu si zlepšila na 702:120. V Miami natiahla šnúru víťazných zápasov na 18. Celková bilancia jej zápasov v tomto floridskom letovisku je 73 - 7.


Dvadsaťšesťročná Španielka Suárezová-Navarrová sa nestala ôsmou ženou, ktorá na tom istom turnaji zdolala obe sestry Williamsové. Vo štvrťfinále si poradila so staršou Venus, ktorú vo finále "pomstila" mladšia Serena. Suárezová-Navarrová sa napriek finálovej prehre posunie v pondelok prvýkrát v kariére do elitnej desiatky singlového rebríčka WTA. Doteraz jej patrilo 12. miesto.

Výsledok sobotňajšieho stretnutia finále dvojhry na tenisovom turnaji WTA Premier Mandatory Miami Open v americkom Miami na Floride (tvrdý povrch Laykold, dotácia 5 381 235 USD):

Dvojhra - finále:
Serena Williamsová (USA-1) - Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-12) 6:2, 6:0 za 56 minút

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies