WTA Šen-čen: Schmiedlová zo 6 mečbalov prehrala v 2. kole

NETKY.SK • 7 Január 2015, 10:21 • 2 min
WTA Šen-čen: Schmiedlová zo 6 mečbalov prehrala v 2. kole

ŠEN-ČEN - Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová v stredu mimoriadne tesne napokon nepostúpila do svojho premiérového štvrťfinále singlovej súťaže na hlavnej profesionálnej úrovni.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťročná Košičanka prehrala v osemfinálovom 2. kole dvojhry na turnaji WTA International Shenzhen Open v čínskom Šen-čene (dotácia 500 000 USD, tvrdý povrch Plexipave) so srbskou kvalifikantkou Aleksandrou Kruničovou za 138 minút 6:3, 6:7 (1), 1:6. Mala dovedna 6 mečbalov v dvoch rôznych gemoch, všetky pri svojom podaní.

 

Fedcupová reprezentantka SR Schmiedlová v úvodnej časti unikla na 5:1. Strata servisu v siedmej hre bola napokon len intermezzom. V druhej časti odskočila Slovenka na 4:1 a viedla aj sľubne 5:2, ešte však zďaleka nebol koniec. O rok staršia osemfinalistka vlaňajších newyorských US Open Kruničová (84. v renkingu) totiž vyrovnala na 5:5. Moskovská rodáčka so silnými väzbami na Slovensko pri tom odvrátila aj tri jednotlivé mečbaly na príjme v desiatej hre. V jedenástej hre prišla Srbka znova o podanie a potom mala manko 0:40, eliminovala však ďalšie tri mečbaly a vynútila si tajbrejk. V ňom dosiahla minibrejk na 2:1 a odvtedy získala aj všetky zostávajúce loptičky. V treťom sete logicky povzbudená Kruničová okamžite išla na 4:0 a zvyšok už zvládla.

 

"Kajka" Schmiedlová už vedie v štatistike zo vzájomných súbojov iba 2:1. Kruničovú prekonala predvlani v Maribore a minulý rok v Prahe, zhodne na antuke v troch setoch. Zverenkyňa Milana Martinca Karolína Schmiedlová, 73. vo svetovom rebríčku, si odnáša 30 bodov do hodnotenia a prémiu 4928 USD. V sezóne 2013 bola práve v Číne vo dvoch štvrťfinále pod hlavičkou WTA, išlo však "len" o podujatia challengerovej úrovne. 

 

Kruničová sa vo štvrťfinále pokúsi zaskočiť rumunskú jednotku tohto turnaja a trojku počítačového poradia Simonu Halepovú. Slovenským fanúšikom v stredu pripomenula bratislavský tenisový "zázrak" z apríla 2011, keď v rozhodujúcej štvorhre po boku Jeleny Jankovičovej v rámci fedcupového play-off o elitnú osmičku prekonala Danielu Hantuchovú a Magdalénu Rybárikovú z manka 2:6, 1:5 a dvoch mečbalov. 

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále): 
Aleksandra Kruničová (Srb.) - Karolína Schmiedlová (SR) 3:6, 7:6 (1), 6:1 za 138 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies