WTA: Šéf Indian Wells poslal ženy na kolená, k urážkam sa vyjadrila aj Williamsová

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 12:56 • 2 min
WTA: Šéf Indian Wells poslal ženy na kolená, k urážkam sa vyjadrila aj Williamsová

INDIAN WELLS - Tenistky by mali každý večer pokľaknúť a ďakovať Bohu za Rogera Federera a Rafu Nadala, ktorí sú ťahúňmi odvetvia - povedal riaditeľ spoločného turnaja mužov a žien BNP Paribas Open v kalifornskom Indian Wells Raymond Moore.

slovakia

left justify in out

Keď prišli popudené reakcie, verejne sa kajal. "V mojom budúcom živote chcem byť niekto z WTA, pretože sa len vezú na vlne záujmu o mužov a ťažia z fyzickej atraktivity hráčok. Nerobia žiadne rozhodnutia a majú šťastie. Veľké, veľké šťastie," vyhlásil 69-ročný Juhoafričan Moore.

"Samozrejme, že podľa mňa by žiadna žena nemala padať na kolená a takýmto spôsobom za niečo ďakovať. Vyhlásenia podobného typu zraňujú každú ženu na tejto planéte, ktorá sa niekedy pokúsila stáť si za tým, v čo verí, a byť hrdá na svoje pohlavie," zdôraznila Američanka Serena Williamsová po svojej prehre v nedeľňajšom finále.

Legendárna americká tenistka Billie Jean Kingová, ktorá kedysi spoluzakladala Tenisovú asociáciu žien (WTA), prostredníctvom twitterového konta skonštatovala: "Som z Raymonda Moora sklamaná. Nemá pravdu. Všetky hráčky, tie špičkové zvlášť, prispievajú k nášmu úspechu."

Bieloruska Viktoria Azarenková, premožiteľka Sereny v boji o trofej v IW (6:4, 6:4), uviedla: "Čo ženy robia najlepšie, to je schopnosť povzniesť sa nad podobné vyjadrenia. Je našou povinnosťou tvrdo pracovať bez ohľadu na takéto tvrdenia."

Srbský líder renkingu Novak Djokovič, čerstvo už 5-násobný miestny šampión, povedal: "Musíme uznať, že to nebolo politicky korektné. Pociťujem obrovský rešpekt pred tým, čo ženy vo svetovom športe robia a zvládajú. Som úplným zástancom ženskej sily."

Moore neskôr prostredníctvom komuniké uviedol: "Moje komentáre na margo WTA boli nevkusné a nesprávne. Hlboko ľutujem tie poznámky a ospravedlňujem sa všetkým hráčkam a ich organizácii."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona