WTA: Schmiedlová zostala v Cincinnati pred bránami semifinále

NETKY.SK • 22 August 2015, 10:54 • 2 min
WTA: Schmiedlová zostala v Cincinnati pred bránami semifinále

NEW YORK - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová ukončila svoju púť na turnaji WTA v Cincinnati vo štvrťfinále. V piatkovom zápase o postup medzi najlepšie kvarteto prehrala so Srbkou Jelenou Jankovičovou 0:2 na sety.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťročnej Slovenke v závere súboja evidentne chýbali sily, keď ako kvalifikantka odohrala od soboty na turnaji už svoj šiesty zápas. Vo štvrťfinále sa o desať rokov staršia Jankovičová mohla viac spoľahnúť na svoje podanie ako Košičanka. Lepšie zvládla koncovku prvého setu a v druhom prehrávajúc 1:2 dokázala pevne zobrať do rúk réžiu zápasu, keď Schmiedlovej následne nedovolila uhrať už ani gem.

 

"Bol to náročný súboj, pretože moja súperka hrala skutočne veľmi dobre. Odohrala skvelý turnaj, keď sa musela prebiť kvalifikáciou a potom zdolala viaceré výborné hráčky. Som o desať rokov staršia, každú loptu som si však musela vybehať a skutočne som rada, že som tento duel zvládla," povedala Jankovičová po výhre.

 

Pre Schmiedlovú je výsledok zo Cincinnati veľkým povzbudením pred US Open. Slovenská jednotka a vychádzajúca hviezda WTA za mesiac júl zinkasovala prémiu 57.380 dolárov a do rebríčka 190 bodov, ktoré ju posunuli na 32. miesto znamenajúce nasadenie na US Open. Ako informoval oficiálny web Slovenského tenisového zväzu, Schmiedlová vynechá pôvodne plánovanú kvalifikáciu v New Havene a bude sa pokojne pripravovať na New York.

 

US Open 2015 sa uskutoční v termíne od 31. augusta do 13. septembra.

 

dvojhra - štvrťfinále

Simona Halepová (3-Rum.) - Anastasia Pavľučenkovová 7:6 (3),

6:2, Jelena Jankovičová (Srb.) - Anna Karolína Schmiedlová (SR) 6:4, 6:2,

Elina Svitolinová (14-Ukr.) - Lucie Šafářová (7-ČR) 6:4, 2:6, 6:0,

Serena Williamsová (1-USA) - Ana Ivanovičová (6-Srb.) 3:6, 6:4, 6:2

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies