Schmiedlová sa stala vychádzajúcou hviezdou za mesiac júl

NETKY.SK • 7 August 2015, 15:47 • 2 min
Schmiedlová sa stala vychádzajúcou hviezdou za mesiac júl

NEW YORK - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa stala Vychádzajúcou hviezdou WTA za mesiac júl. Zverenka trénera Milana Martinca dostala 51 percent hlasov a predstihla ďalšie dve finalistky Rusku Margaritu Gasparjanovú (38%) a Nemku Anniku Beckovú (11%).

slovakia

left justify in out

V hlasovaní o Hráčku mesiaca skončila druhá o päť percent za Austrálčankou Samanthou Stosurovou. Informovala o tom oficiálna stránku Ženskej tenisovej asociácie. 
      

Schmiedlová minulý mesiac získala druhý titul na okruhu WTA, keď triumfovala na antuke v Bukurešti. Vo finále dvojhry v rumunskej metropole si poradila s najvyššie nasadenou Taliankou Sarou Erraniovou a po skončení turnaja sa stala prvýkrát v kariére slovenskou jednotkou. Úspešne si počínala aj v rakúskom Bad Gasteine, kde postúpila až do semifinále, v ktorom nestačila na Stosurovú. Talentovaná Slovenka ašpirovala na Vychádzajúcu hviezdu už po tretí raz v tomto roku. V prvom prípade jej ocenenie "vyfúkla" Češka Karolína Plíšková, v druhom Ukrajinka Jelina Svitolinová.
      

Tréner Martinec považuje ocenenie za zaslúžené. "S Kajou sme si hovorili, že keby ani do tretice nezískala ocenenie pre Vychádzajúcu hviezdu mesiaca, bolo by to nespravodlivé. Vyhrala kvalitnejšie obsadený turnaj ako Gasparjanová a vo finále zdolala hráčku Top 20, bývalú svetovú päťku Erraniovú. Máme radosť, že to konečne vyšlo, určite je to motivácia do ďalšej práce. Teraz ešte niekoľko dní potrénujeme na harde v Bratislave. Vynecháme turnaj v kanadskom Toronte a pôjdeme až do amerického Cincinnati, kde Kaja absolvuje od budúcej soboty kvalifikáciu," povedal pre TASR Martinec.         



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies