WTA: Schmiedlová sa konečne dočkala víťazstva: Ani som tie prehry nerátala

NETKY.SK • 19 Júl 2016, 14:44 • 2 min
WTA: Schmiedlová sa konečne dočkala víťazstva: Ani som tie prehry nerátala

BASTAD - Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová sa v pondelok na antuke vo švédskom Bastade dočkala svojho prvého víťazstva na úrovni Tenisovej asociácie žien (WTA) od 9. januára, uľavilo sa jej.

slovakia

left justify in out

"Som naozaj šťastná, že som uspela, pretože som na okruhu poprehrávala vari 15 zápasov v rade, ani neviem, nerátala som to. Je to teda výnimočný pocit, som veľmi rada," povedala 21-ročná Košičanka podľa webu WTA po tom, ako prekonala domácu držiteľku voľnej karty Susanne Celikovú jasne 6:1, 6:3. Tých nezdarov na hlavnej profesionálnej scéne vrátane grandslamovej bolo 16, odkedy Schmiedlová zdolala v Sydney Švajčiarku Timeu Bacsinszkú. Pravda, medzičasom dvakrát uspela vo Fed Cupe a raz predminulý týždeň na podujatí ITF v nemeckom Versmolde.

 

"Bol to dnes dobrý zápas. Súperka si počínala zdatne. Príliš som ju nepoznala, hrali sme proti sebe premiérovo a myslím si, že môže byť kvalitnou tenistkou," referovala Schmiedlová po vyradení rovesníčky Celikovej, 153. v hodnotení. Presne o 100 miest vyššie figurujúcu zverenkyňu Jaroslava Levinského preverí v osemfinálovom 2. kole postupujúca z utorňajšieho duelu dvoch kvalifikantiek - Češky Kateřiny Siniakovej a krajanky Jany Čepelovej. Do úvahy teda prichádza istota štvrťfinálového zastúpenia pre SR už v predstihu.


"V ostatných týždňoch som už hrala lepšie. Platilo to napríklad aj na Roland Garros, kde som síce prehrala s Garbine Muguruzovou-Blancovou, ale bolo to v troch setoch a cítila som sa fakt dobre. Minulý týždeň som v Bukurešti neuspela z mečbalu, mala som teda za sebou nejaké náročné súboje a možno som dnes trochu ťažila aj z väčších skúseností na takej úrovni v porovnaní so súperkou," podotkla niekdajšia 26. žena renkingu Schmiedlová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies