WTA Rio de Janeiro: Schmiedlová postúpila už do semifinále turnaja

NETKY.SK • 20 Február 2015, 18:58 • 2 min
WTA  Rio de Janeiro: Schmiedlová postúpila už do semifinále turnaja

RIO DE JANEIRO - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prvýkrát v kariére prebojovala do semifinále dvojhry na turnaji WTA.

slovakia

left justify in out

Vo štvrťfinále antukového podujatia v brazílskom Riu de Janeiro (dotácia 250.000 USD) si ako nasadená šestka poradila s paraguajskou kvalifikantkou Veronicou Cepedeovou Roygovou za 58 minút hladko v dvoch setoch 6:3, 6:1. V dueli o postup do finále nastúpi v sobotu proti druhej nasadenej Rumunke Irine Camelii Beguovej. Zverenka trénera Milana Martinca má v Riu už istú prémiu 11.500 USD a 110 bodov do svetového rebríčka WTA.
      

Schmiedlová prehrávala na začiatku zápasu s Cepedeovou Roygovou 0:2, no potom získala päť gemov v rade a prvý set sa stal jej korisťou. Slovenská fedcupová reprezentantka ťažila z výborného pohybu po dvorci, bola trpezlivejšia pri dlhých výmenách od základnej čiary. V druhom dejstve po dvoch brejkoch odskočila na 5:0 a v siedmom geme premenila pri vlastnom servise hneď prvý mečbal. Schmiedlovej sa v tomto roku na antuke zatiaľ darí, na najobľúbenejšom povrchu má bilanciu 4:1. Pri fedcupovom singlovom debute v holandskom Apeldoorne zdolala domácu jednotku Kiki Bertensovú. V 1. kole v Riu urobila krátky proces s Belgičankou Alison Van Uytvanckovou a v druhom s Argentínčankou Paulou Ormaecheovou, pričom obom nadelila "kanára".
      

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška mal zo Schmiedlovej postupu medzi elitne kvarteto veľkú radosť. "Karolína dosiahla vynikajúci úspech. Milo ma prekvapila už vo fedcupovom zápase v Holandsku, kde zdolala Bertensovú a som rád, je skvelú fazónu si udržiava aj v turnajovom kolotoči. Na antuke hrá výborne. V semifinále proti Beguovej to bude mať ťažké. Rumunka je nepríjemná súperka, no ak Kája nadviaže na výkony z predchádzajúcich zápasov, má šancu postúpiť do prvého finále na WTA Tour," povedal pre TASR Moška.

      
     

dvojhra - štvrťfinále:      

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (6-SR) - Veronica Cepedeová Roygová (Par.) 6:3, 6:1  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona