WTA Rio de Janeiro: Karolína Schmiedlová postúpila do prvého finále na okruhu WTA

NETKY.SK • 21 Február 2015, 19:01 • 2 min
WTA Rio de Janeiro: Karolína Schmiedlová postúpila do prvého finále na okruhu WTA

RIO DE JANEIRO - Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová postúpila po prvý raz v kariére do finále dvojhry na hlavnom ženskom okruhu WTA.

slovakia

left justify in out

V sobotňajšom semifinále na turnaji WTA série International na antuke v brazílskom Riu de Janeiro vyradila 20-ročná slovenská fedcupová reprezentantka nasadená ako šiesta Rumunku Irinu-Cameliu Begovú 6:3, 4:6 a 6:2. Stretnutie bolo veľmi vyrovnané, pre zdravotné problémy Rumunky neustále prerušované a napokon trvalo 163 minút. Súperkou Schmiedlovej v nedeľňajšom finále bude lepšia zo zápasu Sara Erraniová (Tal.-1) - Johanna Larssonová (Švéd.-5).

 

Zverenkyňa Milana Martinca Schmiedlová (75. v rebríčku WTA) v dejisku budúcoročných olympijských hier prehrala prvýkrát set, keď neuspela v druhom dejstve. Schmiedlová už má v Brazílii istotu nezdanenej prémie 21 400 USD a 180 bodov do rebríčka WTA. Trochu ju rozhodili viaceré pauzy na ošetrenie, ktoré si Begová brala od začiatku druhého setu pre problémy so žalúdkom i brušným svalstvom. Koncentráciu strácala aj pri preletoch helikoptér či lietadiel na centrálnym dvorcom. 

 

Staršia zo sestier Schmiedlových prehrávala v úvode prvého setu 1:2, ale rýchlo získala stratené podanie späť. Slovenka hrala kvalitný tenis, výborne sa pohybovala a nepúšťala súperku do výmen, pri ktorých by sa ocitla pod tlakom. Postupne našla správny recept a zaskočila favoritku duelu. V ôsmom geme sa rýchlo pri podaní súperky dostala do vedenia 40:0 a napokon premenila tretí brejk, čo bol rozhodujúci okamih prvého dejstva. 

 

V druhom sete sa podarilo Schmiedlovej získať Begovej podanie, ale potom sa Rumunka začala sťažovať na bolesti brucha. Vyžiadala si čas na ošetrenie a rozhodla sa pokračovať v zápase. Po nastúpení na kurt prehrávala 0:40, ale vzchopila sa a napokon vyrovnala na 1:1. Begová sa po pauze dostala do tempa a zaskočila Schmiedlovú. Za stavu 2:1 však odišla v opatere lekárov opäť mimo kurt a Schmiedlová musela čakať na pokračovanie duelu. Po pauze sa Slovenke nedarilo, robila nevynútené chyby. Za stavu 1:3 sa síce na čas vzchopila a vďaka veľkej húževnatosti otočila priebeh na 4:3, ale potom už úradovala na kurte Begová a druhý set napokon patril jej. 

 

V treťom dejstve si súperky brali svoje podanie, prvýkrát sa ho podarilo udržať až Schmiedlovej a odskočila na 3:1. Slovenská tenistka si potom udržiavala náskok a úder po údere sa približovala k cennému úspechu. V ôsmej hre premenila Schmiedlová pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal. 

Výsledok sobotňajšieho súboja semifinále dvojhry na tenisovom turnaji WTA International Rio Open v Riu de Janeiro (dotácia 250-tisíc USD, antuka): 
Karolína Schmiedlová (SR-6) - Irina-Camelia Begová (Rum.-2) 6:3, 4:6, 6:2 za 163 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies