WTA Rabat: Karolína Schmiedlová získala na turnaji len jeden gem

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 14:13 • 2 min
WTA Rabat: Karolína Schmiedlová získala na turnaji len jeden gem

RABAT - Kríza slovenskej tenisovej jednotky súčasnosti Karolíny Schmiedlovej sa prehlbuje a na turnajovej úrovni zatiaľ nezaberá ani nedávne fedcupové povzbudenie či zmena trénera. Dvadsaťjedenročná Košičanka nasadená ako tretia prehrala s Holanďankou Kiki Bertensovou za 63 minút jednoznačne 0:6, 1:6 v pondelňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na podujatí WTA International Grand Prix SAR La Princesse Lalla Meryem v marockom Rabate (dotácia 250 000 USD, antuka).

slovakia

left justify in out

Schmiedlová si pripísala len 33 % fiftínov rozohraných svojím prvým podaním, po druhom to bolo iba 17 %. Víťazka využila 6 z 9 brejkbalov, zdolaná 1 zo 6. Na loptičky to bolo 56:27.

"Kajka" Schmiedlová, 34. v renkingu, čaká na zápasový úspech na individuálnej úrovni už od 9. januára, keď v austrálskom Sydney triumfovala nad Švajčiarkou Timeou Bacsinszkou. Medzitým uspela vo dvoch dvojhrách v Pohári federácie reprezentačných družstiev žien. Minulý utorok prehrala v 1. kole v tureckom Istanbule s gréckou kvalifikantkou Mariou Sakkariovou 2:6, 3:6. Premiérovo sa vtedy predstavila pod vedením svojho nového trénera, Čecha Jaroslava Levinského (po šiestich rokoch nahradil Milana Martinca), s ktorým má skúšobnú dobu do parížskeho grandslamového Roland Garros (22. mája - 5. júna).

Dvadsaťštyriročná Bertensová, momentálne 97. v hodnotení, sa revanšovala za prehru 2:6, 5:7, ktorú inkasovala vlani 7. februára na antuke v Apeldoorne vo Fed Cupe. Nadviazala na úspech 6:2, 7:6 (5) z "hardového" Hongkongu 2014, takže sa v bilancii zo vzájomných duelov ujala vedenia 2:1. Holanďanka má v spomenutom Pohári federácie singlovú štatistiku 15:1, predminulý víkend prekonala v rámci semifinále svetovej skupiny v Trélazé domáce Caroline Garciovú aj Kristinu Mladenovicovú, ale "Oranjes" napokon s Francúzkami prehrali 2:3.

Dvojhra - 1. kolo:
Kiki Bertensová (Hol.) - Karolína Schmiedlová (SR-3) 6:0, 6:1 za 63 minút


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona