WTA Québec: Prvý kariérny titul pre Francúzku Dodinovú

NETKY.SK • 19 September 2016, 08:19 • 2 min
WTA Québec: Prvý kariérny titul pre Francúzku Dodinovú

QUÉBEC CITY - Triumfom devätnásťročnej Francúzky Océane Dodinovej sa skončilo finále dvojhry na tenisovom turnaji WTA International Coupe Banque Nationale présentée par Mazda na tvrdom povrchu v kanadskom Québec City.

slovakia

left justify in out

Nedeľňajším víťazstvom 6:4, 6:3 nad americkou kvalifikantkou Lauren Davisovou si 132. hráčka svetového rebríčka zabezpečila svoj prvý turnajový titul na okruhu. Na ceste k nemu stratila iba dva sety, prvý v úvodnom kole s Britkou Naomi Broadyovou, druhý jej v semifinále vzala iná Američanka Julia Boserupová. V tejto sezóne je prvou tínedžerkou s trofejou z turnaja WTA, uvádza oficiálna stránka, podľa ktorej Dodinová povedala: "Po prvom sete som si uvedomila, že ešte jeden set a celé to vyhrám. Dostavila sa menšia nervozita. Bála som sa, že súperka sa vráti do diania, keď som pustila hru za stavu 3:0 a 40:0 na začiatku druhého setu. Musela som ho vyhrať, nechcela som ísť do tretieho. Trénerovo povzbudzovanie mi psychicky pomohlo. Som so sebou spokojná."


Davisová dosiahla v priebehu dvoch mesiacov druhé finále, v závere júla nestačila vo Washingtone na Yaninu Wickmayerovú.


Deblovú súťaž ovládli najvyššie nasadené české tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká, ktoré zvíťazili za 100 minút 7:6 (2), 7:6 (2) nad Ruskami Allou Kudriavcevovou a Alexandrou Panovovou, trojkami "pavúka".

Dvojhra - finále:
Océane Dodinová (Fr.) - Lauren Davisová (USA) 6:4, 6:3 za 99 minút

Štvorhra - finále:
Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká (ČR-1) - Alla Kudriavcevová, Alexandra Panovová (Rus.-3) 7:6 (2), 7:6 (2) za 100 minút

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies