WTA Praha: Čepelová postúpila do osemfinále dvojhry

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 15:58 • 2 min
WTA Praha: Čepelová postúpila do osemfinále dvojhry

PRAHA - Slovenská držiteľka voľnej karty Jana Čepelová zvíťazila za 133 minút 7:6 (7), 7:5 nad ruskou tenistkou Margaritou Gasparianovou v pondelňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji WTA International J&T Banka Prague Open v Prahe (dotácia 500 000 USD, antuka).

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdvaročná Košičanka Čepelová, 128. v renkingu, zvýšila v štatistike proti 21-ročnej Gasparianovej (48.) na 2:0. Nadviazala na triumf 6:1, 6:4, ktorý dosiahla v januári v kvalifikácii na tvrdom povrchu v austrálskom Brisbane. Teraz urobila 7 dvojchýb, súperka až 8.

Fedcupová reprezentantka SR Čepelová prehrávala 1:3, vyrovnala však na 3:3 a poradila si aj s mankom 3:5. V jedenástej hre nezužitkovala brejkbal. V tajbrejku sa vymanila zo skóre 1:4, odvrátila jeden setbal pri svojom servise, sama premenila druhú príležitosť. V druhej časti viedla Slovenka 2:0, čoskoro to však bolo 2:2 a akýkoľvek ďalší brejkbal prišiel až v desiatom geme. Mala ho Čepelová (spočiatku pritom zaostávala 15:40), boli dokonca tri a týkala sa ich mečbalová charakteristika. Gasparianová odolala, ale nezvládla to v dvanástej hre.

Zverenkyňa Martina Zathureckého Čepelová bude medzi najlepšími šestnástimi v českej metropole hrať s úspešnou zo súboja Oľga Govorcovová (Biel.) - Barbora Strýcová (ČR-5). Zo SR sa na tomto podujatí predstaví aj Dominika Cibulková nasadená ako siedma. V 1. kole ju najskôr v utorok vyzve domáca tzv. lucky loserka z kvalifikácie Barbora Krejčíková.

Dvojhra - 1. kolo:
Jana Čepelová (SR) - Margarita Gasparianová (Rus.) 7:6 (7), 7:5 za 133 minút


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies