WTA Peking: Hantuchová v 1. kole proti Kuznecovovej

NETKY.SK • 26 September 2014, 10:31 • 2 min
WTA Peking: Hantuchová v 1. kole proti Kuznecovovej

PEKING - Ruská dvojnásobná grandslamová šampiónka Svetlana Kuznecovová bude súperkou slovenskej tenistky Daniely Hantuchovej v 1. kole budúcotýždňovej hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA Premier Mandatory China Open v čínskom Pekingu (dotácia 5 427 105 USD, tvrdý povrch).

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom piatkový žreb. Postupujúca sa v 2. kole stretne s úspešnou z duelu Kurumi Narová (Jap.) - Sara Erraniová (Tal.-11). Hantuchová je jedinou Slovenkou v "pavúku". Dominika Cibulková si doma lieči ľavú achilovku.

 

Tridsaťjedenročná popradská rodáčka Hantuchová (56. v hodnotení) má proti 29-ročnej Petrohradčanke Kuznecovovej (25.) štatistiku 4:8, rivalita sa ťahá už od sezóny 2003. Naposledy pred troma rokmi v osemfinále vrcholného parížskeho antukového Roland Garros zvíťazila Ruska 6:7 (6), 6:3, 6:2. Jednotkou podujatia je americká obhajkyňa titulu Serena Williamsová, ktorá sa presadila aj pred desiatimi rokmi (spomenutá Kuznecovová v sezónach 2006 a 2009), dvojkou Rumunka Simona Halepová, trojkou Češka Petra Kvitová a štvorkou Ruska Maria Šarapovová. 

 

V 1. kole majú voľný žreb semifinalistky z tohtotýždňového turnaja v čínskom Wu-chane, čiže okrem Kvitovej Kanaďanka Eugenie Bouchardová, Dánka Caroline Wozniacka a Ukrajinka Elina Svitolinová. Šampiónka si odnesie 1000 bodov do renkingu, čo je polovica hodnoty grandslamového triumfu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona