WTA Peking: Cibulková prehrala v 2. kole dvojhry s Kerberovou

NETKY.SK • 6 Október 2015, 12:17 • 2 min
WTA Peking: Cibulková prehrala v 2. kole dvojhry s Kerberovou

PEKING - Slovenská tenistka Dominika Cibulková prehrala v utorňajšom zápase 2. kola dvojhry na turnaji WTA Premier Mandatory China Open v Pekingu (dotácia 4 749 040 USD, tvrdý povrch Decoturf) s Nemkou Angelique Kerberovou nasadenou ako desiatou za 62 minút 1:6, 4:6.

slovakia

left justify in out

 V úvodnej časti to na fiftíny bolo 7:26. Zdolaná si príliš neprospela dovedna siedmimi dvojchybami. V druhom dejstve Cibulková sľubne znížila z 1:5 na 4:5, ale potom prišla o servis na nulu. Kerberová si pripísala 64 % loptičiek rozohraných jej prvým podaním v porovnaní so 42 %. 

"Som naozaj spokojná s tým, ako som zahrala. Ona je taká veľká bojovníčka... V záverečných gemoch mi to pomerne skomplikovala. Som teda rada, že som to napokon uzavrela vo dvoch setoch," priznala Kerberová, citoval ju web Tenisovej asociácie žien (WTA). 

Dvadsaťsedemročná ľavoruká dvojnásobná grandslamová semifinalistka Kerberová vyrovnala v bilancii zo vzájomných duelov na 4:4, pričom 26-ročnú Bratislavčanku prekonala štvrtý raz v rade, bez výnimky 2:0 na sety. Nemka bude v osemfinálovom 3. kole v čínskej metropole čeliť dánskej osmičke "pavúka" Caroline Wozniackej v súboji dvoch hráčok s poľskými koreňmi. 

"Zostanem pri dnešnom prístupe, ktorý fungoval. Nabehnem na kurt a budem agresívna. Caroline ma naposledy v Tokiu zdolala, teraz by som o to viac prijala výsledok v môj prospech," povedala Nemka, ktorá vedie v bilancii zo vzájomných konfrontácií 6:5. 

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková si odnáša prémiu 26 603 USD brutto a 65 bodov do renkingu, v ktorom po štvormesačnej zdravotnej odmlke trvajúcej od februára do júna figuruje na 40. pozícii. V prepočtovej verzii sa však niekdajšia členka Top 10 momentálne nachádza na 34. priečke. 

Dvojhra - 2. kolo:
Angelique Kerberová (Nem.-10) - Dominika Cibulková (SR) 6:1, 6:4 za 62 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies