WTA Pattaya: Hantuchová tretíkrát víťazkou turnaja

NETKY.SK • 15 Február 2015, 12:51 • 2 min
WTA Pattaya: Hantuchová tretíkrát víťazkou turnaja

PATTAYA - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová triumfovala tretíkrát v kariére na turnaji WTA v thajskej Pattayi. Vo finále si poradila s Chorvátkou Aljou Tomljanovičovou v troch setoch 3:6, 6:3, 6:4 a získala siedmy singlový titul na WTA Tour, prvý od júna 2013, keď nenašla premožiteľku na tráve v anglickom Birminghame.

slovakia

left justify in out

V Pattayi zdvihla nad hlavu cennú trofej aj v rokoch 2011 a 2012. V rokoch 2002 a 2007 zvíťazila v kalifornskom Indian Wells, na jeseň 2007 v rakúskom Linzi. Z thajského letoviska si odnáša prémiu 43.000 USD a 280 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho pondelňajšom vydaní sa vráti do elitnej svetovej päťdesiatky. Bývalá svetová päťka je od nedele najúspešnejšou Slovenkou v histórii podujatia v Pattayi. Predstihla Henrietu Nagyovú. ktorá vo dvojhre zvíťazila v rokoch 1997 a 2003.
      

O osude prvého setu duelu medzi Hantuchovou a Tomljanovičovou rozhodol piaty gem, v ktorom Chorvátka prelomila súperkino podanie. V druhom dejstve Slovenka spresnila hru, po dvoch brejkoch si vybudovala náskok 5:2 a vynútila si rozhodujúce dejstvo. Na jeho začiatku sa zverenka trénera Carlosa Rodrigueza po rýchlom brejku ujala vedenia 3:0. Tomljanovičová síce v ďalších minútach vyrovnala na 3:3, koncovka však patrila Hantuchovej, ktorá v desiatom geme pri podaní súperky premenila hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu na 3:2.
      

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška Hantuchovej zložil kompliment. "Daniela dosiahla v Pattayi vynikajúci úspech, ku ktorému jej blahoželám. Vyhrať jeden turnaj trikrát, to je neuveriteľné. Prekvapila mňa i mnohých tenisových fanúšikov," povedal pre TASR Moška.
      
dvojhra - finále:
Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Alja Tomljanovičová (Chor.) 3:6, 6:3, 6:4



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies