WTA Pattaya: Hantuchová postúpila do štvrťfinále dvojhry

NETKY.SK • 12 Február 2015, 12:59 • 2 min
WTA Pattaya: Hantuchová postúpila do štvrťfinále dvojhry

PATTAYA - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová zvíťazila vo štvrtkovom zápase osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji WTA International PTT Thailand Open v thajskej Pattayi (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch) nad 21-ročnou Číňankou Čeng Saj-saj, 80. vo svetovom rebríčku, za 97 minút 7:6 (5), 6:2.

slovakia

left justify in out

Nadviazala na úspech 6:4, 6:4, ktorý dosiahla proti tejto súperke v januári v 1. kole melbournských grandslamových Australian Open. 

 

Bývalá päťka počítačového poradia Hantuchová spočiatku prehrávala 0:2, neskôr viedla 4:2 aj 5:3 (cez odvrátenie dvoch brejkbalov za sebou v ôsmej hre), potom mala manko 5:6. Presvedčivo si však vynútila tajbrejk, v ktorom unikla na 3:0 s jedným minibrejkom. Od skóre 5:2 pustila súperku na 5:4 a svoj servis, následne si utvorila dva setbaly a zužitkovala ten na príjme. V druhom sete získala všetky gemy od skóre 2:2. 

 

"Hrali sme proti sebe na poslednom turnaji austrálskej šnúry. Vedela som teda, že to bude náročný zápas. Prvý set bol veľmi tesný. Neprestávala som si však chodiť po údery, hrala som solídne - oveľa lepšie ako v úvodnom kole," povedala Hantuchová podľa webu Tenisovej asociácie žien (WTA) a k čoraz zjavnejším problémom rivalky so stehnom uviedla: "Zaregistrovala som, že sa trápi. Bolo mi jasné, že je dôležité zachovať si koncentráciu a príliš sa tým nezaoberať." 

 

Tridsaťjedenročná popradská rodáčka Hantuchová, 73. vo svetovom rebríčku, bude v piatkovom štvrťfinále hrať s ďalšou Číňankou, 25-ročnou Tuan Jing-jing (130.). Bude to prvý vzájomný duel. Postupujúca sa v sobotu v semifinále stretne s lepšou zo súboja Vera Zvonarevová (Rus.) - Marina Erakovicová (N. Zél.). 

Zverenkyňa Carlosa Rodrígueza Hantuchová hrá v Pattayi štvrtý raz. V sezónach 2011 a 2012 získala na tomto podujatí titul, v roku 2013 sa lúčila v osemfinále. Má teda miestnu zápasovú bilanciu 13:1. Aktuálne má istotu 60 bodov do hodnotenia a prémie 6200 amerických dolárov. 

 

Držiteľka 6 singlových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne Hantuchová je vo štvrťfinále premiérovo od vlaňajšieho apríla: vtedy na antuke v marockom Marrákeši nestačila v semifinále na Švajčiarku Rominu Oprandiovú. 

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále): 
Daniela Hantuchová (SR) - Čeng Saj-saj (Čína) 7:6 (5), 6:2 za 97 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies