WTA Pattaya: Hantuchová postúpila do finále dvojhry

NETKY.SK • 14 Február 2015, 13:44 • 2 min
WTA Pattaya: Hantuchová postúpila do finále dvojhry

PATTAYA - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala do finále dvojhry na turnaji WTA v thajskej Pattayi.

slovakia

left justify in out

Dvojnásobná šampiónka z rokov 2011 a 2012 si v semifinále poradila s Novozélanďankou Marinou Erakovicovou po takmer trojhodinovej trojsetovej bitke 4:6, 6:3, 7:6 (3). V rozhodujúcom dejstve dokázala otočiť z 3:5, v desiatom geme odvrátila pri vlastnom podaní dva mečbaly.
      

V nedeľu o 10.00 bude bojovať o svoj siedmy singlový titul na WTA Tour proti víťazke súboja medzi Portoričankou Monicou Puigovou a Chorvátkou Annou Tomljanovičovou. O osude prvého setu duelu medzi Hantuchovou a Erakovicovou rozhodol piaty gem, v ktorom Novozélanďanka prelomila súperkino podania. Na začiatku druhého dejstva sa Slovenka po rýchlom brejku ujala vedenia 3:1. Erakovicová síce následne vyrovnala na 3:3, ďalšie tri gemy sa však stali korisťou Hantuchovej, ktorá v deviatej hre po úspešnom voleji premenila v poradí štvrtý setbal.
      

Na začiatku rozhodujúceho dejstva Hantuchová odskočila súperke na 2:0 a v treťom geme viedla pri podaní Erakovicovej 40:15. Novozélanďanka si však podržala servis, získala štyri gemy za sebou a za stavu 5:3 išla podávať na víťazstvo v zápase. Hantuchová však nezložila zbrane, v desiatom geme odvrátila dva mečbaly a vyrovnala na 5:5. O osude dramatického duelu napokon rozhodol tajbrejk, v ktorom mala navrch Slovenka. Za stavu 6:3 premenila vďaka esu v poradí druhý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Erakovicovou na 3:2. V Pattayi má už istú prémiu 21.400 USD a 180 bodov do svetového rebríčka WTA, v jeho novom vydaní má šancu vrátiť sa do elitnej svetovej päťdesiatky.
      
dvojhra - semifinále:
Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Marina Erakovicová (N. Zél.) 4:6, 6:3, 7:6 (3)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona