WTA New Haven: Skvelá Rybáriková sa prebojovala do semifinále turnaja!

NETKY.SK • 22 August 2014, 06:38 • 2 min
WTA New Haven: Skvelá Rybáriková sa prebojovala do semifinále turnaja!

NEW HAVEN - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková postúpila do semifinále dvojhry na turnaji WTA Connecticut Open v americkom New Havene (dotácia 710 000 USD, tvrdý povrch).

slovakia

left justify in out

Vo štvrťfinále dvoch nenasadených hráčok si 25-ročná Rybáriková poradila s o rok mladšou Američankou Alison Riskeovou za 141 minút 7:5, 0:6, 6:4. Súperkou Rybárikovej v boji o postup do finále bude víťazka zápasu Camila Giorgiová (Tal.) - Garbine Muguruzová (Šp.).

 

Rybáriková postúpila druhý raz v tomto roku do semifinále dvojhry na turnaji hlavného okruhu WTA. V júni sa jej to podarilo na tráve v holandskom Hertogenboschi. Potom však prišla aj vinou rôznych zdravotných problémov séria až piatich prehier. Jediný víťazný zápas pred turnajom v New Havene dosiahla začiatkom augusta v Montreale práve nad Riskeovou. 

 

Rybáriková je momentálne až piata najlepšia slovenská tenistka, keďže v singlovom rebríčku za posledné dva týždne klesla zo 44. na 68. miesto. V New Havene má však už istotu prémie 33 865 USD a 185 bodov do svetového renkingu. 

 

Po sérii brejkov si Rybáriková v prvom sete podržala podanie na 5:2 napriek štyrom brejkbalom súperky. O sľubné vedenie prišla (5:5), ale koncovku setu zvládla, a po 65 minútach premenila pri podaní Riskeovej prvý setbal - 7:5. Druhý set mal rýchly spád a slovenská hráčka v ňom nezískala ani gem. Jej sebavedomie tým nekleslo, lebo v úvode rozhodujúceho dejstva sa ujala vedenia 3:0. Riskeová však opäť zabrala a vyrovnala na 4:4. Rybáriková potom zvýšila na 5:4 pri svojom podaní a pri servise súperky zakončila zápas druhým premeneným mečbalom. 

Dvojhra - štvrťfinále: 
Magdaléna Rybáriková (SR) - Alison Riskeová (USA) 7:5, 0:6, 6:4 za 141 minút 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies