WTA New Haven: Rybáriková prehrala vo finále dvojhry v New Haven s Kvitovou

NETKY.SK • 24 August 2014, 10:59 • 2 min
WTA New Haven: Rybáriková prehrala vo finále dvojhry v New Haven s Kvitovou

NEW HAVEN - augusta (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nezískala piaty titul na okruhu WTA.

slovakia

left justify in out

Vo finále dvojhry na hardovom turnaji v americkom New Haven (dotácia 710.000 USD), jej šiestom v kariére, podľahla nasadenej štvorke Češke Petre Kvitovej v dvoch setoch 4:6, 2:6.
      

Napriek prehre so svetovou štvorkou dosiahla na podujatí Connecticut Open najlepší výsledok v tomto roku. V 2. kole získala najcennejší skalp v kariére, keď vyradila svetovú dvojku a obhajkyňu titulu Rumunku Simonu Halepovu. Z New Haven si odnáša prémiu 64.000 USD a 305 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní by sa mala posunúť z 68. na 44. miesto.
      

Rybáriková si suverénnym spôsobom vyhrala svoje úvodné tri podania, v siedmom geme jej však odišiel prvý servis, čo bolo vodou na mlyn Kvitovej, ktorá vďaka kvalitným returnom prelomila súperkino podanie a po potvrdení brejku si vybudovala náskok 5:2. Rybáriková v ďalších minútach po sérii nevynútených chýb dvojnásobnej wimbledonskej šampiónky znížila na 4:5, no následne zaváhala pri vlastnom servise a tak sa prvý ser stal korisťou Kvitovej.
      

V druhom dejstve česká jednotka za stavu 3:2 po víťaznom bekhendovom longlajne získala Rybárikovej podanie a zápas už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenila pri podaní súperky hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Rybárikovou na 5:1. Jediné víťazstvo dosiahla staronová slovenská trojka vo finále antukového turnaja ITF v Prahe. Pre Rybárikovú bol turnaj v New Haven generálkou na záverečný grandslam sezóny US Open, kde nastúpi na úvod proti desiatej nasadenej Dánke Caroline Wozniackej.
      

Rybáriková vo svojom prejave počas slávnostného ceremoniálu zložila Kvitovej poklonu. "Petra predvádzala počas celého týždňa skvelý tenis a zaslúžene vyhrala. Sme dobré kamarátky a chcem jej zablahoželať k titulu, je to pravá šampiónka. Ja sa chcem v prvom rade poďakovať môjmu novému trénerovi Martinovi Ležákovi, ktorý ma sprevádza na zámorských turnajoch a naša spolupráca rýchlo priniesla svoje ovocie. Veľká vďaka patrí aj fanúšikom, už sa teším na budúci rok. Napriek finálovej prehre som s mojím vystúpením v New Haven veľmi spokojná. Verím, že finálová účasť mi dodá veľa sebavedomia pred štartom US Open."
      

Kvitová si pripísala na konto 13. titul na WTA Tour, druhý v tomto roku. Celým turnajom prešla bez straty jediného setu, vo finále sa prezentovala 13 winnermi. "Za stavu 5:3 som podávala na víťazstvo v prvom sete, čo je vždy veľmi zložitá situácia. Servovala som s novými loptičkami a bolo to trochu hektické. Dôležité však bolo, že aj keď som stratila podanie, za stavu 5:4 som ju brejkla a získala prvý set vo svoj prospech," povedala Češka pre oficiálnu stránku WTA.      
           
      dvojhra - finále:
      Petra Kvitová (2-ČR) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 6:4, 6:2
       




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies