WTA Moskva: Hantuchová prehrala vo štvrťfinále s Pavľučenkovovou

NETKY.SK • 18 Október 2013, 17:55 • 2 min
WTA Moskva: Hantuchová prehrala vo štvrťfinále s Pavľučenkovovou

MOSKVA - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová prehrala v piatkovom zápase štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Kremlin Cup by Bank of Moscow v Moskve (Premier, dotácia 795 707 USD, tvrdý povrch RuKortHard v hale) s tiež nenasadenou domácou Anastasiou Pavľučenkovovou za 71 minút 0:6, 4:6.

slovakia

left justify in out

Výrazne tým klesli jej šance udržať sa nad čiarou tzv. malých výberových MS pod názvom Garanti Koza Tournament of Champions, ktoré sa v bulharskej Sofii uskutočnia 29. októbra - 3. novembra a uzávierka bude po tomto týždni. Hantuchová potrebovala vlastný solídny výsledok v kombinácii s priaznivým vývojom súbežného podujatia so štatútom International v Luxemburgu.

Proti 22-ročnej 30. hráčke svetového rebríčka Pavľučenkovovej má Hantuchová štatistiku už 1:6, hoci spočiatku - od Wimbledonu 2007 - viedla. S Moskovčankou prehrala už 10 setov v rade. Vlani v 1. kole newyorských grandslamových US Open to bolo 4:6, 6:7 (1). Ruska bude v sobotňajšom semifinále čeliť Rumunke Simone Halepovej, päťke "pavúka".

Niekdajšia päťka renkingu Hantuchová (teraz jej patrí 33. pozícia), si z ruskej metropoly odnáša za singlovú súťaž 120 bodov do svetového rebríčka a prémiu 20 303 amerických dolárov. Vo štvrtok pre problémy s pravou nohou nedohrala štvrťfinále štvorhry po boku domácej Jeleny Vesninovej proti krajanke Janette Husárovej a Češke Kláre Zakopalovej.

V ruskej metropole Vladimírom Pláteníkom vrátane piatka koučovaná držiteľka 6 singlových trofejí z hlavnej profesionálnej úrovne Hantuchová štartovala na Kremeľskom pohári tretí raz. Už v roku 2004 pri debute neuspela v 1. kole, v sezóne 2008 uhrala v osemfinále proti domácej Vere Zvonarevovej iba jeden gem.

Dvojhra - štvrťfinále:
Anastasia Pavľučenkovová (Rus.) - Daniela Hantuchová (SR) 6:0, 6:4 za 71 minút

Slovenke nielen v úvodnej fáze chýbala svižnosť a úderová istota. Forhendom do pol siete stratila svoj servis v otváracom geme. Následne na príjme nezískala ani fiftín, hoci mala napríklad šancu v podobe drajvu zblízka: prehnala ho - 0:2 a čoskoro dokonca 0:3, keď Hantuchová v pohybe neprehodila forhendovú odpoveď na return. Na kurt ju prišiel inštruovať kouč Pláteník, ale pozitívny obrat nenastal. Pavľučenkovová síce nedobehla bekhendový dropšot, pod ťarchou brejkbalu však vytiahla účinný servis, ďalším kvalitným podaním sa posunula už na 4:0.

Ruska si utvárala tlak a udržiavala kontrolu nad výmenami. Kombináciou forhendu popri čiare a nekompromisného smeču si vypracovala brejkbal na 5:0 a premenila ho razantným bekhendovým krížnym príjmom druhého podania. Vzápätí sa dopodávala presvedčivo na 15: prvým esom sa dostala na 40:15 a Hantuchová nezvládla forhendový return - už trochu rezignovaný.

Keď Slovenka pri zhode v otváracom geme druhej časti pokazila pokus o bekhendové skrátenie a potom inkasovala bekhendové krížne obhodenie, vyzeralo to s ňou bledo. Hantuchová však zabojovala, zužitkovala druhý brejkbal na 1:1 a vzápätí sa dokonca dostala do vedenia 2:1. Pavľučenkovová vtedy bez zachvenia zastavila nápor a dala na 2:2. Potom ekvilibristickým bekhendovým smečom z výskoku a vstúpeným forhendom popri čiare pohrozila na príjme v piatej hre (30:15 pre ňu z 0:15). Dostala eso na 30:30, ale Hantuchová iba položila raketu na forhendové zrýchlenie súperky v dovtedy neutrálnej výmene a nezvládla bekhend popri čiare zo sľubnej ofenzívnej pozície - 2:3. Ruska na nulu potvrdila tento brejk. Navyše, na príjme v siedmom geme sa aj s prispením prasiatka pri bekhende popri čiare dotiahla z 15:40 na zhodu, vďaka parádnemu prechodu do protiútoku si krížnym forhendovým "winnerom" dodala brejkbal a Slovenke odletela loptička od rámu pri obiehanom forhende.

Pavľučenkovová pri podávaní na postup klesla dvojchybou na 0:30 a bekhendom za základnú čiaru na 0:40, potom poslala krížny bekhend do siete, už viedla len 5:3. Napokon v tejto fáze prehrala 8 loptičiek v rade. Hantuchová aj zásluhou dvoch es znížila na 4:5, stále však mala manko jedného brejku. Pri vstupe do desiatej hry pokazila bekhendový príjem, potom poslala bekhendový kros vedľa, ešte raz nezvládla bekhendový return a pri prvom mečbale neprehodila bekhendom sieť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona