WTA Moskva: Hantuchová je už vo štvrťfinále, vyradila Doloncovú

NETKY.SK • 17 Október 2013, 18:10 • 2 min
WTA Moskva: Hantuchová je už vo štvrťfinále, vyradila Doloncovú

MOSKVA - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Kremlin Cup by Bank of Moscow v Moskve (Premier, dotácia 795 707 USD, tvrdý povrch RuKortHard v hale). Hantuchovej sa podarilo otočiť nepriaznivo sa vyvíjajúci štvrťfinálový duel so srbskou kvalifikantkou Vesnou Doloncovou, ktorú zdolala za 161 minút 3:6, 6:4, 6:4.

slovakia

left justify in out

V treťom sete sa Hantuchová z manka 0:3 (a brejkbalu na 0:4) dotiahla na 2:3 a zhodu, lenže pod ťarchou dovedna tretej hrozby straty podania v tomto geme pokazila zdanlivo jednoduchý forhendový pokus o zakončenie do úplne prázdnej časti dvorca - 2:4. V siedmej hre jej súperka dvojchybou dodala brejkbal, ale odstránila ho forhendovým "winnerom". Hantuchová si utvorila ešte jednu šancu parádnym krížnym bekhendom, ale nedostala sa do medzihry. Presadila sa až pri tretej možnosti, keď skvele skonštruovala výmenu a doťukla do voľného priestoru - už len 3:4. Potom získala svoje podanie a súperku opäť brejkla odvážnym forhendovým vstúpením do dvorca. Za stavu 5:4 si pripravila prvý mečbal, keď si o 6 rokov mladšiu Srbku pekne rozbehala, a hneď ho aj využila. Doloncovej sa nevydarilo skrátenie hry a slovenská hráčka bez problémov zakončila do otvoreného priestoru.

Hantuchová má už v ruskej metropole istotu 120 bodov do rebríčkového hodnotenia a prémiu 20 303 amerických dolárov. Vo štvrťfinále vyzve domácu Anastasiu Pavľučenkovovú. Ešte má šancu aj vo štvorhre po boku domácej Jeleny Vesninovej, neskôr vo štvrtok sa predstavia vo štvrťfinále proti slovensko-českej dvojici Janette Husárová, Klára Zakopalová.

Dvadsaťštyriročná rodáčka práve z Moskvy Doloncová, 92. v počítačovom poradí, v 1. kole tohto turnaja vyradila Dominiku Cibulkovú. Tridsaťročná popradská rodáčka Hantuchová, aktuálne 33. vo svetovom rebríčku, má proti srbskej reprezentantke po štvrtku štatistiku 3:0. Nadviazala na triumf 6:3, 6:2, ktorý dosiahla vo februári v rámci fedcupového štvrťfinále v Niši.

Niekdajšia päťka renkingu Hantuchová bojuje v Moskve aj o zotrvanie nad čiarou tzv. malých MS WTA pod názvom Tournament of Champions, ktoré sa v Sofii uskutočnia 29. októbra - 3. novembra. Potrebuje vlastný solídny výsledok v kombinácii s priaznivým vývojom tohtotýždňového podujatia so štatútom International v Luxemburgu. Držiteľka 6 singlových trofejí z hlavnej profesionálnej úrovne Hantuchová štartuje na Kremeľskom pohári tretí raz. Už v roku 2004 pri debute neuspela v 1. kole, v sezóne 2008 uhrala v osemfinále proti domácej Vere Zvonarevovej iba jeden gem.

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):
Daniela Hantuchová (SR) - Vesna Doloncová (Srb.) 3:6, 6:4, 6:4 za 161 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies